MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Op vakantie met de mountainbike

  • dinsdag 31 oktober 2023

Ben je professioneel mountainbiker of een gepassioneerde beginner en ga je binnenkort op vakantie? Ga dan op een mountainbike vakantie waarbij je op avontuur gaat met uitdagingen en kan genieten van de natuur. Een mountainbike vakantie is ideaal als je naar iets anders op zoek bent dan de gebruikelijke strandbestemmingen en sightseeing tours, maar je meer van de natuur en rust voorbereid en actief wil genieten in verschillende landen zoals Oostenrijk en Italië. 

Op vakantie met de mountainbike

Waarom een mountainbike vakantie?
Een mountainbike vakantie is de ideale manier om de stress van het drukke dagelijkse leven te laten gaan en actief tot rust te komen in de natuur. Zo hoef je niet te stressen over het herstellen van je vloer met vloercoating en kan je het werken met resin art en giethars even links laten liggen. Het zorgt ervoor dat je een vakantie hebt vol met avonturen en uitdaging door dat je nieuwe routes leert kennen door verschillende landschappen in de frisse lucht. Het is een vakantie die je conditie, spieren en gezondheid tegelijkertijd verbetert. Van de mooie uitzichten die je tegenkomt op een mountainbike vakantie kan je alleen genieten maar ook met vrienden of familie wat zorgt voor mooie herinneringen. 

 

Ideale landen om te mountainbiken
Ben je overgehaald om op vakantie te gaan met de mountainbike maar ben je benieuwd in welke landen je dichtbij huis kan genieten van zo'n vakantie? Dan zijn dit drie van de vele landen die ideaal zijn voor mountainbikers. 

 

Oostenrijk en Zwitserland
In Oostenrijk kan je als mountainbiker genieten van een mooi terrein in de bergen van de Oostenrijkse Alpen. Maar ook kan je dit vinden in de landschappen van Zwitserland waar de trails goed onderhouden worden en de regio Graubünden dan ook veel mountainbikers aantrekt. Als je nou houdt van steile afdalingen of je lange klimtochten wil afleggen, Oostenrijk is het juiste land om je uithoudingsvermogen te testen en tegelijkertijd te genieten van het mooie uitzicht.

 

Italië
In Italië gaan veel mountainbikers naar het noorden om de trails in de regio van de Dolomieten te verkennen, waar het terrein bestaat uit steile afdalingen maar adembenemende routes voor mountainbikers van verschillende niveaus. De route gaat niet alleen door bergen maar ook door weiden en bossen waar je jouw technische vaardigheden kan testen. Eén van de bekende routes in de Dolomieten is de Sellaronda waarbij je tussen de bergen door gaat en je vier bergpassen moet overstekken, wat zorgt voor een uitdagende rit.  

 

Ga voorbereid op vakantie 
Om optimaal te kunnen genieten van je vakantie is een goede voorbereiding belangrijk. Doe onderzoek naar welke bestemming je wil en wat voor trails ze hebben zodat je weet wat bij jouw niveau past. Vervolgens is het belangrijk om te checken of jouw banden, remmen en versnellingen nog in goede staat zijn en je beschermende kleding, een EHBO-kit en een helm bij de hand hebt zodat je ongelukken kan voorkomen en ze kan behandelen. Als je onderweg gaat is het handig om navigatie bij je te hebben zodat je zeker weet dat je de goede kant op gaat, je niet verdwaald. Het is dan ook belangrijk om de weersomstandigheden te checken dat je niet voor ongewenste verrassingen staat, neem daarom ook voldoende water en eten met je mee.