MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ontdek een nieuwe vorm van mountainbiken met de elektrische fatbike

  • dinsdag 16 april 2024

Het kan zijn dat je al jarenlang een grote fan bent van mountainbiken, of juist net bent begonnen met deze sport en hobby. Mountainbiken is een avontuurlijke manier om lekker in de natuur te zijn en natuurlijk om te bewegen. Veel mensen kennen de klassieke mountainbike wel, met haar brede banden en het stuur waarbij je een beetje ligt. Toch kan het zijn dat jij graag voor nog meer adrenaline wil gaan, en dat kan perfect met de elektrische fatbike. Zo ben je aan het mountainbiken, maar ga je een stuk sneller. In deze blog bespreken we de voordelen van de fatbike als nieuwe mountainbike.

Ontdek een nieuwe vorm van mountainbiken met de elektrische fatbike
Je kan op ieder terrein gaan fietsen

Een groot voordeel van de elektrische fatbike is dat hij geschikt is voor ieder soort terrein. Zo kun je een goedkope fatbike aanschaffen en er heel lang plezier van hebben. De elektrische fatbike heeft namelijk heel goede ondersteuning, doordat er dus een motor in zit. Bij een normale mountainbike is dit natuurlijk niet het geval, en dat kan voor lange afstanden heel vermoeiend zijn. Wil je dus echt een dag lang lekker op pad, dan is de fatbike heel geschikt. Zo kun je over steile heuvels en door modderige bossen. Het maakt op de elektrische fatbike niet uit waar je heen wil, want hij kan overal doorheen rijden. Ook in de winter kun je in de sneeuw rijden met de fatbike, wat met een mountainbike wat lastig gaat door de tegendruk.

 

Een veelzijdige keuze 

Het tweede voordeel van de fatbike is dat het een heel veelzijdige keuze is. Zo is de elektrische fatbike gemaakt voor verschillende terreinen, maar ook uitgerust met speciale items. Zo hebben ze brede banden die zorgen dat schokken van heuvels of andere obstakels niet zo hard voelen. Hierdoor heb je een dus meer ontspannen rit. De elektrische motor zorgt er dan weer voor dat je snelheid hebt en ook houdt. Je bent hierdoor heel wendbaar om de fatbike. Door de brede banden is hij ook erg stabiel, dus geschikt voor iedereen die het bij een mountainbike soms een groot risico vindt om te vallen. Daarbij is de fatbike natuurlijk duurzaam, doordat hij op elektriciteit is. 

 

Ga lange dagen op pad en avontuur

Bij een mountainbike is de kans groot dat je na een uurtje, of mensen met een goede conditie, twee uurtjes heel erg moe bent. Het is behoorlijk intensief om te moeten trappen en sturen tijdens een mountainbike route. Het is dan even balen dat je lichaam niet verder kan, terwijl je zelf misschien wel de hele dag op de fiets wilt zitten. De oplossing is dus de fatbike, want deze heeft een heel krachtige batterij die ervoor zorgt dat je veel langer kunt fietsen. Je kunt kiezen of je veel ondersteuning wil, of juist zelf nog moet trappen. Hierdoor kun je de hele dag lekker op pad om nieuwe bossen en routes te ontdekken, zonder volledig fysiek uitgeput te raken.