MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe fietsendrager? Let hier op

  • zaterdag 4 maart 2023

Een fietsendrager kan natuurlijk zeker niet ontbreken voor een vakantie met de fiets. Of je nu ergens in Nederland op vakantie gaat of door Europa gaat reizen, de fiets is altijd leuk om mee te nemen op vakantie. Hiervoor is het wel van belang om een goede fietsendrager te hebben die het gewicht en de grootte van jouw fiets aan kan. Heb jij een fietsendrager nodig, maar beschikt jouw auto niet over een trekhaak? Dan is een Fietsendrager zonder trekhaak een goede optie voor jou. Lees snel deze tekst en kom erachter waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuwe fietsendrager.

Nieuwe fietsendrager? Let hier op

Een fietsendrager voor op de trekhaak
Een fietsendrager moet meestal bevestigd worden op de trekhaak, maar niet iedere auto beschikt hier over. Bekijk dus even of jouw auto wel een trekhaak heeft, voordat je zomaar een nieuwe fietsendrager bestelt. De meeste fietsendragers kunnen enkel op de trekhaak worden vastgemaakt, omdat deze plek het meeste gewicht kan dragen. Heb jij een trekhaak op je auto zitten, dan raden wij jou ook zeker aan op de fietsendrager hier op te bevestigen. De fietsen zitten hier over het algemeen het veiligst en vaak kunnen hier ook nog eens meerdere fietsen op bevestigd worden. Heb jij geen trekhaak, dan zijn er gelukkig nog alternatieven die je kunt gebruiken.


Fietsdrager op het dak van de auto
Veel fietsendragers kunnen ook op een dak bevestigd worden. Deze drager is vaak een stuk goedkoper dan een fietsendrager voor op de trekhaak. Voor het plaatsen van deze fietsendragers, zijn dakdragers wel nodig. Op deze dakdragers moet de fietsendrager namelijk worden gemonteerd. Wanneer je beschikt over een elektrische fiets is een fietsendrager voor op het dak niet geschikt om te gebruiken. Elektrische fietsen zijn immers een stuk zwaarder dan normale fietsen en het dak kan dit gewicht niet houden, dit is te zwaar. De meeste mensen kiezen dan ook liever voor een fietsendrager voor op de trekhaak. Bovendien is dit een stuk eenvoudiger, omdat de fietsen niet het dak op getild hoeven worden.


Fietsendrager aan de achterklep
Wil jij liever iet jouw zware fiets op het dak hoeven tillen, heb jij geen dakdragers en geen trekhaak? Dan is een fietsendrager voor aan de achterklep misschien nog wel een goede optie voor jou. Deze dakdrager bevestig je met klemmen eenvoudig aan de achterklep van de auto. De fietsendrager zit daarna stevig vast en kan met gemak een fiets dragen. Het tillen van meerdere zware fietsen zal echter niet gaan met deze fietsendrager.