MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Neem je mountainbike mee op vakantie

  • dinsdag 2 januari 2024

Frankrijk is bij uitstek een vakantieland. Bijna 2 miljoen Nederlanders gaan elk jaar naar Frankrijk om hun zomervakantie te vieren. Geen wonder, want het is een prachtig land, de kans op mooi weer groter dan in Nederland en het is met de auto prima te doen. Daarbij is Frankrijk goed ingericht op grote hoeveelheden toeristen en is er voor iedereen een vakantie te bedenken die past bij de interesses. In deze blog richten we vooral op de sportieve fietsliefhebbers. Herken je je hierin? Lees dan snel verder. 

Neem je mountainbike mee op vakantie

Je fiets veilig meenemen
Als je een eind gaat rijden is het extra belangrijk dat je fiets op een veilige manier bevestigd wordt. Je wilt geen risico dat de fiets loskomt tijdens het rijden of gestolen wordt als je onderweg naar een camping in de buurt van lyon ergens overnacht. Heb je een trekhaak dan kan je kiezen voor een fietsendrager waar t/m 4 fietsen op kunnen worden bevestigd. Let er goed op wat je trekhaak maximaal kan dragen. Je verzorgt je mountainbike altijd goed, doe dat ook tijdens de rit en zorg voor doekjes tussen de bevestiging en de fiets zodat je geen beschadigingen krijgt. Check bij de verkopende partij of je de fietsen met een slot kan bevestigen aan de dragen zodat de kans op diefstal minimaal is. Je zit er niet op te wachten om zonder fiets aan te komen op je vakantie lyon

 

Reparaties en het voorkomen daarvan
Je gaat er niet vanuit dat je pech met de fiets krijgt op vakantie, maar net als thuis kan het wel gebeuren. Ten eerste is het aan te raden om je fiets voordat je op vakantie gaat te checken of te laten checken. Een zomerbeurt bij je fietsenmaker is de beste optie, leg uit wat je gaat doen en de mecanicien kan de fiets nalopen en vering, trappers, stuur en versnellingen aanpassen op de bergritten die je gaat maken. Het kan onderweg ook voorkomen dat je panne krijgt met de fiets, daarom is het goed om een reparatieset mee te nemen. Zo ben je niet afhankelijk van lokale fietsenwinkels. Hoewel ze in Frankrijk wel bekend staan om hun goede fietsenmakers, kan de taalbarrière lastig zijn en dat geld geef je liever uit aan een etentje of een lekker drankje. 

 

Routes in Frankrijk
Je geluk kan niet op in Frankrijk als je de mountainbike mee hebt. Vooral het groene en glooiende landschap rondom Lyon is populair bij mountainbikers. Over het asfalt tussen de weilanden of lekker offroad in de bergen, het kan er allemaal. Er zijn genoeg routes van verschillende afstanden om te kiezen zodat er voor zowel de beginner als de ervaren fietser uitdagende routes zijn. Het gebied rondom de rivier de Rhône is mooi en al door vele mountainbikers ontdekt zodat er mooie routes zijn ontstaan. Je kan hier ook kiezen voor routes onder begeleiding zodat je de plekken te zien krijgt waar je anders niet komt. Lyon ligt ook mooi centraal zodat je ook makkelijk naar andere gebieden rijdt om te ontdekken.