MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbiken door heel Nederland

  • dinsdag 21 december 2021

Als je graag aan sport doet en buiten bent, dan is mountainbiken misschien wel wat voor jou. Een mountainbike is speciaal gemaakt om offroad te rijden, dus op onverharde paden en wegen. Deze fietsen zijn hier speciaal voor gebouwd en hebben een dikkere banden en een extra profiel. Nederland is erg geschikt om te mountainbiken. Er zijn genoeg gebieden waar je dit zou kunnen doen. Denk aan de Veluwe, de Waddeneilanden of andere bossen en natuurgebieden. Er zijn door heel Nederland dan ook allerlei mountainbikeroutes te vinden. Van enkele tot wel meer dan honderd kilometer. Kies een mooie route ergens in Nederland uit en ga op pad. Alleen of samen. Mountainbiken kan door heel Nederland. 

Mountainbiken door heel Nederland

Met de fiets door de bossen
In eerste instantie denk je misschien niet direct aan fietsen als je aan bossen en onverharde paden denkt. Maar toch is het mogelijk, met een mountainbike. Voor mensen die liever fietsen dan wandelen is dit de perfecte fiets. Je kunt met een mountainbike namelijk over allerlei onverharde paden crossen. Niet alleen voor volwassenen zijn er mountainbikes, maar ook voor kinderen. Dus voor de sportieve gezinnen, samen kun je door de bossen fietsen. In Nederland zijn er dus genoeg routes te vinden. Kies er een uit en ga op pad. En heb je geen mountainbike, geen zorgen, je kan ze ook gewoon huren. 

 

Mountainbiken in de natuur, maak er een vakantie van
Mountainbiken is natuurlijk op zich al hartstikke leuk, maar om het samen te doen is nog leuker. Gezellig met je vriend, vriendin, vader of een hele vriendengroep op pad. Samen sporten is nóg leuker dan in je eentje. En wat is er leuker dan met elkaar op een mountainbikevakantie te gaan. Ga mountainbiken en geniet tegelijkertijd van een heerlijke vakantie samen met vrienden of familie om je heen. Ga bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden en huur een huisje Ameland of Terschelling huisje. Twee mooie eilanden om eens te bezoeken. Of huur een heerlijk huisje met jacuzzi op de Waddeneilanden, op de Veluwe of een ander mooi natuurgebied. Iedereen heeft wel eens een vakantie nodig om even helemaal tot rust te komen. Een mountainbikevakantie is dan perfect voor de sportieve mountainbikers. Lekker fietsen en toch ontspannen tegelijk. Dat is wat je wil als je op vakantie gaat. 

 

Met de mountainbike eropuit
Als je denkt, ik heb zin om te fietsen door de bossen, dan zoek je een mooie route uit en dan ga je op pad. Of maak er een gezellige vakantie van met vrienden of familie. Een sportieve vakantie op bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Een hele geschikte locatie voor een sportieve vakantie met de mountainbike. Er zijn genoeg vakantiehuizen in Nederland om te verblijven als je een paar dagen wil gaan mountainbiken in een ander gebied. Je zou zelfs mountainbikes kunnen huren als je zelf niet een hebt. Van een paar kilometer voor degene die niet vaak fietst tot wel 100 kilometer voor degene die dit dagelijks doet. Geniet van een vakantie met vrienden of familie en ontdek ondertussen de mooie natuur van Nederland vanaf de mountainbike!