MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbike vakantie Tenerife of Alicante

  • maandag 23 mei 2022

Wil jij dit jaar een heerlijke zonvakantie beleven in Spanje en genieten van tochten op je mountainbike? Dat kan uitstekend, want Spanje kent een aantal vakantiebestemmingen die hier perfect voor zijn. We stellen er hier twee aan je voor: Alicante en Tenerife.

Mountainbike vakantie Tenerife of Alicante

MTB routes bij Alicante

In de Costa Blanca vind je een schitterend netwerk met MTB routes. De regio Valencia telt wel tien centra met ruim honderd kilometer aan paden. Voor ieder niveau is er aanbod. Het routenetwerk is te danken aan enthousiaste lokale mountainbikers. Deze organiseren ook races en ritten voor groepen. Net buiten de kuststad Alicante liggen de routes in de bergen op jouw komst te wachten. Je hebt hier tijdens je fietstocht hele mooie uitzichten over het landschap en de zee. Er ligt bijvoorbeeld bij het dorpje San Vincente del Raspeig een uitdagende route over ruig rotsachtig terrein. Hier rondrijden is echt ontzettend gaaf! Voor gevorderden zijn bijvoorbeeld ook de Peter Pan Trail vanuit Mercado en de zware Trail en el Morgoig bij Cap Negret. Ben je minder ervaren? Dan is onder meer het rondje Valle de Naranjos – Embalse de Guadalest een optie. Neem voor de zekerheid altijd een reparatieset mee als je op pad gaat, want die mocht je wel eens nodig hebben. Voor je vakantie auto huren Alicante? Goed idee, want online kun je nu al de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en een mooie huurauto reserveren voor weinig geld.

 

Tenerife is een waar MTB paradijs

Zoek jij een mooie combinatie van zandstranden om te luieren en spannende fietspaden voor het nodige vertier? Dan moet je een vakantie boeken naar het Canarische eiland Tenerife! Hier zijn zowel mogelijkheden voor ervaren als onervaren klimmers. Op de routes ben je afwisselend aan het klimmen en dalen door een fraai groen landschap. Er zijn verspreid over Tenerife diverse bedrijven te vinden die degelijke mountainbikes verhuren en tochten met begeleiding aanbieden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over goed materiaal en hulp bij pech onderweg. Mooie routes zijn onder meer de Pinares de Vilaflor en Guia de Isora. Je fietst hier door schitterende natuurgebieden met pijnboombossen. Heb je geen zin in fietsen en wil je het eiland verder ontdekken? Dan is auto huren Tenerife een goed idee. Je wilt immers niet altijd in je fietskleding op pad en uitgeput op een terrasje gaan zitten.

 

Andere routes in Spanje

Ook in andere delen van het zonnige Spanje liggen uitstekende MTB routes. Wat dacht je van tochten door de Sierra Nevada, het Tramuntana-gebergte op Mallorca en de woestijn van Bardenas Reales? Waar je ook voor kiest, een fietsvakantie in Spanje staat garant voor ontzettend veel plezier. Naast je sportieve activiteiten in de natuur ben je bovendien in de gelegenheid om te genieten van de prachtige Spaanse cultuur, zonovergoten stranden en overheerlijke lokale gerechten. Zoek je voor je vakantie in Spanje of een ander uitje een goede huurauto? Auto huren Amsterdam voor een lage prijs regel je via het internet eenvoudig en snel.