MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbike geen vanzelfsprekendheid achterop Elektrische Auto

  • donderdag 24 november 2022

Vanaf 10 januari is het voor particulieren weer mogelijk om subsidie te krijgen bij de koop of private lease van een elektrische auto. Het subsidiebedrag bedraagt bij een nieuwe elektrische auto € 2.950. Bij koop wordt het bedrag in één keer uitgekeerd en private lease in maandelijks termijnen.

Mountainbike geen vanzelfsprekendheid achterop Elektrische Auto

De overheid heeft geleerd van de belastingvoordelen voor elektrisch rijden die bij zakelijke rijders vooral terecht kwamen bij de rijkere landgenoten die een dure Tesla Model S konden veroorloven van bijna een ton. Tot enkele jaren geleden konden deze auto’s nog gereden worden zonder bijtelling. Inmiddels wordt dit voordeel afgebouwd.

 

Bij de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is nu één van de voorwaarden dat de auto niet meer mag kosten dan € 45.000. Hierdoor vallen de duurste auto’s buiten de boot. Hierdoor komen de subsidies meer terecht bij de lagere en middeninkomens en kunnen meer mensen gebruik maken van de subsidie.

 

Populaire elektrische modellen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn bijvoorbeeld de Peugeot e-208, Opel Corsa-e en Fiat 500E. Aantrekkelijke auto’s die veel MTB’ers ook aanspreken.

 

Waar veel mensen die hun mountainbike willen meenemen op een fietsendrager achter op de auto zich alleen niet van bewust zijn is dat de meeste auto’s die met subsidie te bestellen zijn niet leverbaar zijn met trekhaak. Dit betekent dus ook dat het niet mogelijk is om een fietsendrager te monteren die gebruik maakt van een trekhaak.

 

De reden dat ze niet leverbaar zijn met trekhaak komt voort uit de beperkte actieradius van een deel van de goedkopere elektrische auto’s. Omdat de actieradius van een elektrische auto significant afneemt bij het trekken van een caravan of aanhangwagen is er voor gekozen om de mogelijkheid om een trekhaak te monteren helemaal weg te laten.

 

Voor MTB’ers die in aanmerking willen komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) regeling en gebruik willen maken van een fietsendrager achterop de auto is het dus verstandig om bij het vergelijken van de auto’s goed op te letten of de auto die ze willen bestellen wel met trekhaak leverbaar is.