MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Het is weer tijd om flink op de pedalen te gaan staan

  • woensdag 23 maart 2022

Je hoeft natuurlijk niet tot de meivakantie te wachten om een mooie tocht op je mountainbike te gaan maken. Zodra de lente weer volop in bloei staat is het weer tijd om flink op de pedalen te gaan staan. Zoek het dit jaar eens wat verder uit de buurt dan dat je gewend bent. Elke provincie heeft een aantal boeiende routes in petto. Aarzel dus niet en spring op je fiets om niet alleen te genieten maar ook om wat overtollige kilootjes kwijt te raken.

Het is weer tijd om flink op de pedalen te gaan staan

De mooiste routes die je dit jaar met je mountainbike wilt fietsen kun je ook koppelen aan een weekendje weg of een langere vakantie in de Benelux. Als liefhebber van een actieve vakantie is het handig als je meteen vanuit je huisje of chalet op de mountainbike kunt stappen om de omgeving te gaan verkennen. Zo kun je een chalet huren IJsselstein perfect combineren met de pittige mtb-route die je vanuit deze plaats kunt starten. Het is wel een route voor gevorderden langs heide en over brede bospaden. Een wandeling door het aan de Hollandsche IJssel gelegen stadje is ook aan te bevelen.

 

Vecht je als mountainbiker ook graag tegen de elementen dan mag een bezoek aan één van de waddeneilanden zeker niet ontbreken. Een eiland waar genoeg ruimte is om je skills te testen is Terschelling. Ga je een vakantiehuis Terschelling huren, laat dan je auto in Harlingen aan de wal staan. Dat bespaard je in iedergeval de vervoerskosten van je auto. Terschelling heeft een gevarieerd landschap en biedt daardoor genoeg mogelijkheden voor een mooie mountainbiketocht. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet op het strand mag fietsen. Gelukkig zijn er genoeg bos- en fietspaden waar je door vaak heuvelachtig duinterrein je energie goed kwijt kunt. Daarnaast heb je ook te maken met winderige omstandigheden. Dit maakt je toch nog eens extra uitdagend. Neem je geen eigen fiets mee, wat bijna onvoorstelbaar is, dan kun je die ook van tevoren op het eiland zelf reserveren.

 

Heuvels

Ben je als mountainbiker meer een klimmer en is het bos je favoriete terrein dan is een vakantie in de Ardennen de ultieme actieve uitdaging. Het is een prachtige en natuurlijke omgeving die de nodige mooie routes heeft. De Ardennen zijn mountainbikegebied bij uitstek. Je hebt er eindeloze bossen, klaterende beekjes en wilde rivieren, pittige heuvels en mooie valleien. Ga je een huisje Ardennen boeken dan kun je alle kanten op. In dit gebied vind je namelijk mooie en grote uitgezette routes. Ze voeren je over de mooiste paden door zowel Luxemburg, Frankrijk als België. 

 

Cauberg

Ben je van plan om tijdens je  mtb-vakantie in de Ardennen een uitstapje naar Nederland te maken dan moet je beslist de kans grijpen om de fameuze Cauberg bij Valkenburg in je programma op te nemen. Wereldberoemde wielrenners gingen je hier voor. Hier ligt ook een officiële route voor mountainbikers van 30,4 kilometer. De route is gemarkeerd met bordjes met in het zwart op een gele achtergrond het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De moeilijkheidsgraad van deze route is rood.