MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Het belang van de juiste outfit tijdens het mountainbiken

  • dinsdag 28 maart 2023

Mountainbiken is een uitdagende en avontuurlijke sport die steeds populairder wordt. Het is niet alleen belangrijk om een goede fiets te hebben, maar ook de juiste outfit is van groot belang tijdens het mountainbiken. 

Het belang van de juiste outfit tijdens het mountainbiken

In dit artikel bespreken we waarom de juiste outfit zo belangrijk is tijdens het mountainbiken. Het belang van de juiste outfit tijdens het mountainbiken kan niet genoeg benadrukt worden. Mountainbiken is een sport die de nodige uitdagingen met zich meebrengt en het dragen van de juiste outfit kan bijdragen aan het comfort en de veiligheid. Waar mannen niet over na hoeven te denken, maar vrouwen wel dat is het dragen van een sportbh tijdens het fietsen. Waarom dat vertellen we je in dit artikel.

 

Kies voor kleding wat past bij het weer
Wanneer je in tijdens de warme zomermaanden fietst, dan is het logisch dat je andere kleding draagt, dan wanneer het buiten regent of vriest. Zorg er daarom dus ook voor dat je je outfit afstemt op de weersomstandigheden waarin je gaat fietsen. Er is namelijk niets zo vervelend als wanneer je te dikke kleding draagt en moet stoppen omdat het te warm is. Ook te koud is natuurlijk alles behalve prettig. Let vooral tijdens de wintermaanden dus goed op dat je kiest voor ademende kleding, maar wel kleding die je ook lekker warm houdt. Vooral tijdens een flink rit kan het door de snelheid snel afkoelen. Ondanks het feit dat je actief bezig bent, is het dus heel goed mogelijk dat je het ook op de fiets koud krijgt.

 

Zorg voor volgende bescherming
Mountainbiken doe je meestal op een ruig parcour. Dat kan in de bossen zijn, maar ook de bergen zijn een populaire plek waar veel mountainbikers te vinden zijn. Beschermende kledij is dan wel zo verstandig. Mountainbiken kan namelijk een risicovolle sport zijn en het dragen van beschermende kleding kan ernstig letsel helpen voorkomen in geval van een valpartij. Bij beschermende kleding moet je denken aan een helm, handschoenen, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Uiteraard kun je prima een sportlegging dames dragen tijdens het fietsen, zolang je maar wel zorgt voor kniebeschermers. Daar waar je knieën bij een eventuele val vaak toch als eerst de grond raken, is het belangrijk dat deze goed zijn beschermd.

 

Zorg dat je kleding fijn zit
Beschermende kleding is één, maar ook een comfortabele outfit is van belang. Je wilt natuurlijk wel goed kunnen bewegen. Een te strakke broek, shirt of helm draagt daar uiteraard niet bepaald aan bij. Zorg dus dat je de kleding voor vertrek goed past. Het kan namelijk heel goed zijn dat je je kleding een tijdje niet hebt aangehad en het dus niet meer past. Belangrijk is dat het goed aansluit en niet te strak zit. Controleer daarnaast ook of je helm nog goed past, want ook dit is natuurlijk een essentieel onderdeel van je outfit.

 

Tot slot
Mountainbiken is een sport voor de echte avonturier. Juist omdat je vaak offroad te vinden bent, is het belangrijk te zorgen voor een goede outfit. Niet alleen een outfit die prettig zit, maar dus ook één die je beschermt bij een eventuele val.