MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Handige accessoires tijdens het mountainbiken

  • dinsdag 10 augustus 2021

Het is weer zomer en dat betekent ook dat velen erop uitgaan om te mountainbiken. Er zijn uiteraard onwijs veel toffe mountainbikeroutes door heel Nederland, maar ook in het buitenland zijn tal van leuke routes te vinden. Hoe dan ook is het goed om met de juiste gear op pad te gaan, want een goede voorbereiding is immers het halve werk. In dit artikel zullen we daarom een aantal super handige accessoires uitlichten, die niet kunnen ontbreken tijdens jouw eerstvolgende mountainbikerit. Ben je nieuwsgierig welke accessoires dat zijn? Lees dan vooral verder!

Handige accessoires tijdens het mountainbiken

Een stevige fietshouder voor je telefoon
Om te beginnen is het natuurlijk altijd verstandig je mobiele telefoon mee te nemen tijdens het mountainbiken. Mocht er onderweg namelijk iets gebeuren, kun je in ieder geval contact opnemen met bekenden of de hulpdiensten. Ook kunnen anderen in geval van nood jou bereiken. Je mobiele telefoon biedt tijdens het mountainbiken echter nog veel meer handige functies. Zo kun je er muziek mee luisteren, mee navigeren of allerlei gezondheidsgegevens bijhouden. Het is dan wel handig als je tijdens het mountainbiken direct zicht hebt op je smartphone en het toestel eenvoudig kunt bedienen. Een stevige telefoonhouder fiets biedt dan een goede uitkomst.

Door gebruik te maken van een goede telefoon houder voor fietsen kun je je mobiele telefoon op een efficiënte en veilige manier meenemen tijdens het mountainbiken. Op die manier bevestig je namelijk het toestel eenvoudig aan je mountainbike. Wat betreft de bevestiging zijn er doorgaans drie verschillende opties. Zo kun je kiezen voor plaatsing op het frame of stuur. Het zal per persoon verschillen waar de voorkeur naar uitgaat. Voor beide soorten plaatsingen geldt dat de montage erg eenvoudig is en dat de houders stevig zijn.

 

Verschillende soorten fietshouders
Verder zijn er ook verschillende soorten fietshouders voor je telefoon te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor gesloten en open fietshouders, maar ook voor een zogeheten tas fietshouder. Ook hier geldt weer voornamelijk dat het per persoon zal verschillen waar de voorkeur naar uitgaat. Desalniettemin hebben de gesloten en tas fietshouders wel het voordeel dat ze je mobiele telefoon beter kunnen beschermen tegen modder en regen. Bovendien bieden de tas fietshouders ook nog wat extra plaats voor overige spulletjes. Tijdens het mountainbiken zullen de gesloten en tas fietshouders dan ook de beste opties zijn, omdat ze je mobiele telefoon volledig beschermen.

 
Smart horloge
Om het qua gadgets helemaal af te maken, kun je naast je smartphone ook nog gebruikmaken van een smart horloge. Door het dragen van een smart horloge zoals een Apple Watch kun je tijdens het mountainbiken tal van gezondheidsgegevens heel nauwkeurig bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan onder meer het meten van je hartslag en het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het mountainbiken. Ook hier geldt weer dat het belangrijk is je smart horloge op een verantwoorde manier te dragen tijdens je ritten. Dan zul je er namelijk lang plezier van hebben. Zo kun je kiezen uit tal van stevige Apple Watch bandjes, beschermende hoesjes en screenprotectors. Op die manier kun jij jouw smart horloge met een gerust hart dragen tijdens de meest extreme mountainbikeroutes.