MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Gezond bewegen is belangrijk

  • woensdag 13 april 2022

Wanneer je zin hebt om een toer te maken op je MTB zorg je ervoor dat je op de juiste manier gekleed bent. Hierbij is het belangrijk om ook even goed over je ondergoed na te denken. Zit dit niet goed dan bestaat de kans dat je je huid beschadigd.

Gezond bewegen is belangrijk

Voor vrouwen is er nog een extra punt van aandacht. Voordat je op de fiets stapt is het belangrijk om een goed passende bh aan te trekken. Dit fietst niet alleen een stuk comfortabeler, je geeft er je borsten ook nog de juiste ondersteuning mee.

 

Met een MTB hoef je niet op je normale fietspaden te blijven. Deze fiets leent zich er prima voor om buiten de gebaande wegen te gaan en zo een nieuwe omgeving te ontdekken. Een nadeel hiervan is dat dit terrein niet altijd even glad en vlak is.

 

Zeker wanneer je als vrouw deze routes kiest kunnen je borsten behoorlijk wat te verduren krijgen. Daarom is een goed passende bh zeker nu heel erg belangrijk. Deze zorgt ervoor dat het weefsel van je borsten in goede conditie blijft. Je kan in dit geval het beste kiezen voor een sport bh.

 

Je eigen smaak, vorm en keuze

Ieder vrouwenlichaam is weer anders. Dit geldt natuurlijk ook voor borsten. Of je nou een kleine of wat vollere cup hebt, het is belangrijk om een bh te kiezen die je borsten op de juiste manier ondersteuning biedt. Zeker wanneer ze tijdens een tocht behoorlijk wat te doorstaan hebben. 

 

Een van de soorten bh's die bij uitstek geschikt zijn wanneer je erop uitgaat met de mtb is de bralette. Deze bh ziet er niet alleen heel mooi uit, hij zorgt door zijn comfortabele pasvorm voor een gevoel alsof je helemaal geen bh aan hebt.

 

Een bralette heeft geen nare beugels die tijdens het fietsen in je huid kunnen prikken. Ook is deze bh niet voorgevormd, zodat je door een bralette te dragen het gevoel hebt alsof je gewoon een topje of een t-shirt aanhebt.

 

Je kan je een bralette voorstellen als een bh die er als een topje uitziet of andersom. Is het op een mooie zomerdag warm weer dan is het niet nodig om er een shirt of een topje overheen te dragen. Indien je dit wel wenst is dat natuurlijk gewoon toegestaan!

 

Wanneer je echt een grote cupmaat hebt wil dit niet zeggen dat een bralette niet voor jou geschikt is. Deze bh biedt dan namelijk niet voldoende ondersteuning wanneer je er met de mtb op uittrekt. Wel kan je een bralette natuurlijk gewoon thuis dragen wanneer je bijkomt van je fietstocht.

 

Wat voor bh draag je wanneer je een grote cupmaat hebt?

Zeker wanneer je door moeder natuur bent voorzien van een grote cupmaat is het belangrijk om goed voor je borsten te zorgen. Een goede bh is in dit geval zeker geen luxe. Maar welke bh kan je nou het beste dragen wanneer je wat vollere borsten hebt?

 

Wil je een bh kopen tot en met cup K, dan kan je kiezen voor een grote maten bh. Dit soort bh's is speciaal ontworpen om ook grotere borsten op de juiste manier te ondersteunen. Omdat ze ook nog eens prachtig zijn vormgegeven zie je er mooi en stijlvol uit.

 

Een grote maten bh is verkrijgbaar met en zonder beugel. Zeker door voor een model met bredere schouderbandjes te kiezen zal je deze bh met nog meer plezier dragen. Hou je echt niet van bandjes op je schouders tijdens het fietsen, dan kan je ook kiezen voor een strapless grote maten bh.