MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Geweldige outdoor activiteiten uitkiezen

  • maandag 24 oktober 2022

Nu de herfst eraan komt zijn er hier en daar perfecte dagen met lekkere temperaturen om buiten te zijn. Je kunt lekker gaan wandelen in de natuur op bijvoorbeeld de Veluwe in Gelderland, maar je kunt ook gaan paardrijden op het strand en naderhand op het terras zitten of binnen wat gaan eten. Niet alleen wordt je hier rustig van, het is ook een moment om een betere band te krijgen met anderen. Wanneer je een actief iets doet samen, moet je competitief zijn en leer je elkaar beter kennen op andere vlakken. Je kunt er ook voor gaan kiezen om te gaan fietsen met een elektrische fiets of racefiets.

Geweldige outdoor activiteiten uitkiezen

Kies voor een gemakkelijke route

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van chronische pijn of je hebt gewoon af en toe niet genoeg energie om op een normale fiets te fietsen kun je ook gaan voor een elektrische fiets heren. Niet alleen is het functioneel, het ziet er vaak ook goed uit. En je bent sneller op locatie op een milieubewuste manier. Gezien nu iedereen bezig is met zo duurzaam mogelijk leven zijn dit soort kleine veranderingen ook goed om toe te passen. Iets vaker het openbaar vervoer pakken in plaats van de auto, of toch de fiets? Er zijn veel keuzes die je kunt maken die impact kunnen hebben op het milieu.

 

Of toch een dagje op de bank?

Soms is een wat tragere dag ook erg fijn om te hebben. Met een goed en vooral dik boek waar je makkelijk doorheen komt, kun je lekker gaan koken met een wijntje erbij. Je hebt bijvoorbeeld tijd om die ene pasta te maken waar je nooit aan toe komt omdat je het deeg zelf wilt maken of je kunt de serie kijken die al maandenlang op je watchlist naar je staat te glunderen. Iedere keer kun je er geen tijd voor vinden, maar het is erg goed voor je gemoedstoestand om af en toe een dag vrij te nemen voor jezelf. Om even je sociale batterij op te laden. Want het kan erg uitputtend zijn om alleen maar op stap te zijn en in een gehaast leven te zijn. Je hebt op deze manier tijd om de dingen te doen waar je normaal niet zo veel tijd voor vrij hebt.

 

Wissel het altijd af

Je moet natuurlijk niks, maar het is wel beter om geen gewoonte te maken van het isoleren van jezelf. Het is ook goed om onder de mensen te zijn en die sociale batterij die je al wekenlang hebt opgeladen eens even te gebruiken. Het is fijn om weer mensen te spreken die je amper tegenkomt omdat iedereen aan de andere kant van het land woont of een andere baan heeft. Op deze manier kun je even bijkletsen, en dat hoeft niet meteen een wilde avond te zijn maar een etentje kan ook gezellig zijn om iedereen weer te spreken. Zo is het niet te uitputtend en kun je toch met de mensen zijn die je weinig ziet. Het kan ook een kans zijn om iets nieuws uit te proberen zoals een groepsactiviteit zoals een spel of een sport.