MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Dit zijn de mooiste MTB-routes rond het Portugese Porto

  • woensdag 1 mei 2024

Dit zijn de mooiste MTB-routes rond het Portugese Porto 

Op zoek naar een bestemming met fraaie MTB-routes, buiten Nederland? Overweeg een vakantie naar Portugal, waar je een groot aantal uitdagende MTB-routes rond Porto uit kunt proberen.

Dit zijn de mooiste MTB-routes rond het Portugese Porto

Je komt hier echter niet alleen om te fietsen! Na een dag actief bezig te zijn geweest, biedt de stad zelf voldoende opties om bij te komen met een smaakvol hapje en drankje. De stad staat onder meer bekend om de productie van port. De Portugese drank kun je op tal van plekken in het centrum van de stad uitproberen tijdens een proeverij.

 

Tip: door je vlucht Amsterdam Porto met Transavia te boeken voor de start van het hoogseizoen, profiteer je van een scherpe prijs. Daarbij is het in deze periode ook qua weer aangenaam in Portugal. Zou je de trip in juli of augustus plannen, dan is het er mogelijk al snel te warm om je op een MTB-track te begeven. 

 
Routes in de omgeving van Porto verkennen 

Een fraaie MTB-route is die langs de kust bij Porto. Je kunt hierbij zowel noordwaarts trekken richting Vila do Conde, maar ook zuidwaarts in de richting van Santa Maria da Feira. Op deze routes, waar je in beide gevallen maximaal een paar honderd meter hoogteverschil voor de kiezen krijgt, geniet je van een bijzonder fraai uitzicht over de kustlijn. Je hebt hier daabrij voldoende gelegenheid om tussentijds te pauzeren en wat te eten. Op zoek naar meer uitdaging? In dat geval kun je de MTB-routes richting Sao Martinho do Campo, nabij het grotere Valongo, nemen. Op dit pad klim je al snel zo’n 800 tot 900 meter. 

 

Ook het relatief korte, maar uitdagende parcours van Academia do Projetopedal is het bezoeken waard. De route is bewegwijzerd met kleine borden. Op dit traject rijd je een groot stuk off-road. Die off-road paden vind je in de buurt van Maia, een plaats aan de noordzijde van Porto. 

 

Sportief model fiets huren in Porto 

In het centrum van Porto zijn verschillende organisaties te vinden, waar je een sportief model fiets kunt huren. Ook het huren van een helm is hier mogelijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar een organisatie als Porto Rent a Bike. De onderneming krijgt een goede beoordeling van eerdere klanten. Houd er rekening mee dat deze sportieve modellen fietsen vaak niet de juiste pedalen hebben. Verstandiger is het zodoende om je eigen MTB mee te nemen op je vlucht.