MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Dit zijn de mooiste mountainbikeroutes van Noorwegen

  • donderdag 23 november 2023

Noorwegen is natuurlijk bekend door haar prachtige fjorden en bijzondere landschappen. De perfecte plek dus om als mountainbiker naar toe te gaan. Vooral door het heuvelachtige landschap, zijn er allerlei verschillende routes die niet alleen geschikt zijn voor de wat meer ervaren mountainbiker, maar ook voor de beginners, wat meer vlakke routes. Omdat dit land je zoveel verschillende routes te bieden heeft, hebben we een selectie gemaakt van een aantal routes, waarvan wij vinden dat je deze absoluut moet hebben gefietst. Dus ga je binnenkort naar Kristiansand  Noorwegen of ben je al een tijdje op zoek naar een land buiten Nederland waar je niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook van de verschillende uitdagende routes? Dan zit je hier goed.

Dit zijn de mooiste mountainbikeroutes van Noorwegen

Trollstigen Trail
Als we het hebben over een route die absoluut als een van de meest uitdagende mountainbikeroutes van Noorwegen geldt, dan is het wel de Trollstigen Trail. Deze route is gelegen in de regio Fjord Noorwegen, waar je wordt omringd door enorme bergen, diepe fjorden en de meest fascinerende watervallen. De Trollstigen Trail is een technisch uitdagende route met gevarieerde terreinen en verschillende hoogtepunten, zowel letterlijk als figuurlijk . Je zult versteld staan van het adembenemende uitzicht tijdens deze tocht, maar ook flink wat wattages moeten wegtrappen om de bergen te kunnen trotseren. Deze route is daarom dus ook niet geschikt voor beginners, maar voor de wat meer ervaren fietsers onder ons.

 

Hardangervidda National Park
Wanneer je niet alleen lekker stevig wilt kunnen fietsen, maar tegelijkertijd ook wilt kunnen genieten van de natuur, dan is Hardangervidda National Park een absolute aanrader. Het natuurgebied wisselt namelijk verschillende bergen af met vrij vlakke stukken weg, waardoor het een perfecte route is om ook al het moois dat Noorwegen je te bieden heeft, te kunnen zien. Ook de meren die je er ziet, met helderblauw water zullen je het ultieme gevoel van vrijheid en rust geven. Omdat er ook flink gefietst moet worden, is het verstandig niet meer dan twee of drie rustpunten voor jezelf in te bouwen, aangezien de kans dan bestaat dat je te veel afkoelt, waardoor je de kans op een blessure vergroot. Het voordeel aan een fietsvakantie in Noorwegen, is dat je er met de boot via Kristiansand Hirtshals vanaf Denemarken zo bent.

 

Rallarvegen
De laatste route, maar zeker niet de minste, is de Rallarvegen. Deze route, die we ook wel historisch mogen noemen, loopt parallel aan het spoor van de Bergensbanen spoorlijnen geeft je een prachtig uitzicht op de welbekende Noorse fjorden. Tijdens je route kom je door verschillende leuke, gezellige dorpjes en natuurlijk ook langs verschillende watervallen en over meerdere prachtige bruggen. Net als de vorige route, is ook deze route vrij pittig en wordt er conditioneel het nodige van je gevraagd op de fiets. Wel kun je deze route prima als beginner proberen, mits je natuurlijk al de nodige ervaring hebt. Anders dan de Trollstigen Trail, is deze route ook prima met wat minder ervaring goed te fietsen.