MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Dit zijn de beste mountainbikeroutes van Maui

  • maandag 26 juli 2021

Of je nu een fiets meeneemt of een mountainbike huurt, er zijn veel mogelijkheden voor wie op Maui wil fietsen tijdens een vakantie. Voor de beste mountainbikeroutes ga je het binnenland in. Voor wielrennen op de weg vind je tal van fietspaden of wegen met brede banen om je tegemoet te komen. In dit artikel zullen we drie mountainbiketochten aanbevelen die je kunt doen zonder tussenkomst van een activiteitenservice. Daarnaast is het ook aangeraden om langs een fietsenwinkel op het eiland te gaan zodat je een kaart van Maui kunt kopen. Ook als je op vakantie gaat naar Tahiti is dit verstandig aangezien je hier ook geweldig kunt mountainbiken. Op het Hawaiiaanse eilanden kun je dit met name doen bij de onderstaande routes.

Dit zijn de beste mountainbikeroutes van Maui

Polipoli Springs Loop

De Polipoli Springs Loop, gelegen in Kula, is een van de vele mountainbikeroutes in het recreatiegebied Polipoli Spring State in Maui. Deze route is een lus en beslaat het populaire Mamane pad, dat door velen wordt beschouwd als het leukste deel van de Skyline Trail, waarover later meer. Deze rit kan technisch worden, met sommige delen van rotsen en keien, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je van start gaat. Het gebied rond Polipoli Springs is over het algemeen best mooi voor 10.00 uur ‘s ochtends, maar na 10.00 uur is het bijna altijd bedekt met wolken. We raden daarom aan om vroeg op te staan ​​en 's ochtends als eerste op pad te gaan.

 

Skyline Trail

Het kroonjuweel van mountainbiketochten op Maui, het Skyline-pad naar de top van Haleakala, is een once-in-a-lifetime rit, dus je kunt het twee keer doen. Je begint op de top, waar het letterlijk ijskoud is, en dan ga je naar beneden. Als zodanig, tenzij je van plan bent om terug te rijden, moet je een auto parkeren op de top en een andere bij het Rice Memorial Park ophaalpunt in Kula. Je zult tijdens de rit verschillende terreinen tegenkomen, waaronder losse vulkanische sintel, bos, gras en grind. Een van de leuke dingen aan deze route is dat touroperators daar niet naar boven mogen. Je komt dus niet achter een grote groep te staan ​​als het pad overgaat in singletrack. Deze route kan lastig zijn op plekken, maar dat is het zeker waard! 

 

Kahakapao Loop

Rijd net voorbij Makawao Town, waarbij je ervoor moet zorgen dat je Komoda's bezoekt voor wat smakelijke gebakken lekkernijen in Makawao voor of na je rit, en je zult dit populaire mountainbikepad vinden. Het is ongeveer 10 kilometer lang met een relatief groot hoogteverschil, al zal dit je niet afschrikken. Tenzij het nat is, wat een slordig terrein oplevert, is het een goed parcours voor alle niveaus, van sterke kinderen tot volwassenen. Als je kinderen hebt, raden we aan om het pad tegen de klok in te doen. Ga anders met de klok mee, de afdaling wordt iets leuker. Bovendien zul je zeker prachtige uitzichten voorbij komen, net zoals ook mogelijk is op Bora Bora.