MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Dit zijn de bekendste fietsmerken om een goede mtb van te kopen

  • donderdag 17 februari 2022

Wil je gaan mountainbiken of ben je toe aan een nieuwe mtb om je te faciliteren in je favoriete sport? Dan bestaat er een veelheid aan merken om uit te kiezen, elk met hun eigen kenmerken en kwaliteiten. We bespreken de bekendste fietsmerken om een goede mtb van te kopen.

Dit zijn de bekendste fietsmerken om een goede mtb van te kopen

Cube
Cube is een Duits fietsenmerk, en zoals we allemaal weten staat Duits voor degelijkheid. Mountainbikes van Cube staan dan ook garant voor uitstekende kwaliteit en grote duurzaamheid. Cube verkoopt vooral wat luxere mountainbikes. Ondanks het feit dat de prijzen daardoor bovengemiddeld zijn, is Cube één van de populairste merken onder fanatieke mountainbikers in Nederland.

 

Yeti
Yeti is een Amerikaans merk dat sinds 1985 uitstekende mountainbikes produceert. Het bedrijf past haar mountainbikes voortdurend aan om met nieuwe, moderne ontwerpen te komen die telkens weer voor een betere en stabielere rijervaring zorgen. Mountainbikes van Yeti zijn vaak tamelijk uniek vormgegeven en vallen daardoor op.

 

Orbea
Orbea is een Baskische producent die verschillende soorten fietsen maakt, waaronder mountainbikes. Deze mountainbikes van Orbea hebben een bijzonder kenmerk: er is geen scharnierpunt op de achteras gemonteerd, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk het subframe van een hardtail hebt. Ter compensatie wordt in de swingarm een derde draaipunt geplaatst. Daardoor krijg je een zeer voorspelbaar sturende mountainbike die je uitdaagt om er op de fiets te blijven zitten wanneer je een afdeling inzet.

 

 

GT
GT is een van oorsprong Amerikaans merk dat bekend staat om moderne BMX-fietsen, zowel voor sportieve als voor recreatieve doeleinden. Kenmerken voor GT mountainbikes zijn de drievoudige driehoekige ontwerpen met een duurzame achterkant. Dit zorgt ervoor dat de mountainbikes meer stabiliteit bieden bij uitdagende ritten en hogere snelheden mogelijk zijn. Ben je op zoek naar een snelle mountainbike, dan is een GT zeker een goede keuze.

 

Cannondale
Ook Cannondale is een Amerikaans merk. Cannondale is al actief sinds 1971 en wordt gezien als een pionier op het gebied van lichte frames van koolstofvezel. Het bedrijf richt zich momenteel in het bijzonder op het produceren van mountainbikes die even geschikt zijn voor bergop als bergaf rijden. Dankzij de dikkere banden bieden Cannondale mountainbikes extra stabiliteit en controle.

 

Trek
Op zoek naar een fiets die zowel het comfort van mountainbikes als de betrouwbaarheid van racefietsen biedt? Dan kom je uit bij een MultiTrack hybride van Trek. De Trek Bicycle Corporation is al vanaf het midden van de jaren zeventig actief vanuit de Verenigde Staten en wist daar al snel een van de beste mountainbike merken van het land te worden. De mountainbikes van Trek staan bekend om de hoge kwaliteit, maar zeker ook om hun uithoudingsvermogen.

 

Welke kenmerken zijn voor jou het belangrijkst? Vergelijk zeker verschillende merken en modellen met elkaar om de perfecte mtb voor jou te vinden!