MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Deze supplementen zorgen voor een snelle energyboost

  • maandag 27 juni 2022

Een pittige rit met de mountainbike, het wordt al snel onderschat. Hellingen en afdalingen, verschillende ondergronden en een vlotte snelheid, het vraagt allemaal veel energie van het lichaam. Energie die, zeker tijdens langere ritten, niet altijd voldoende aanwezig is in het lichaam. Verzuring, krampen en vermoeidheid beginnen de kop op te steken na een tijd en dan wordt het pas echt lastig. Door een extra dosis caffeine en een frisse deugddoende Monster Energy bij de hand te houden, kun je vermijden dat je een training vroegtijdig moet afbreken door een energietekort.

 

Over wat caffeine en Monster Energy doen met je lichaam en hoe je er je voordeel uit kan halen, lees je hieronder.

Deze supplementen zorgen voor een snelle energyboost

Caffeine

Caffeine is een natuurlijk product dat voorkomt in thee, koffiebonen en cacaobonen. De eigenschap die mountainbikers zo waarderen, is dat caffeine zorgt voor een verhoogd energieniveau en dat het de opstekende vermoeidheid verdrijft. Daarnaast toonde onderzoek aan dat het ook een positief effect heeft op het geheugen, de motivatie en de alertheid. Als je al deze voordelen bij elkaar telt, is het dus niet te verwonderen dat caffeine bij mountainbikers erg gewild is. Het zorgt ervoor dat een rit langer kan volgehouden worden zonder dat vermoeidheid en andere ongemakken de kop opsteken. Uiteraard is ook de positieve invloed op bijvoorbeeld de concentratie niet onbelangrijk. Als je de snelheden van mountainbikers bekijkt, weet je zo dat concentratie het verschil maakt. Een klein moment van verstrooidheid kan ernstige gevolgen, zoals een val of ongeval, tot gevolg hebben en dat is natuurlijk steeds te vermijden.

 

Het is natuurlijk niet zo handig om voor het sporten sloten koffie te drinken, niemand wil talloze keren moeten stoppen met een volle blaas. Caffeine in de vorm van suppletie biedt hier dan ook de ideale uitkomst. Het is makkelijk mee te nemen en in te nemen en het zorgt bovendien voor een hogere dosis caffeine ineens.

 

Monster Energy

Niemand die ze nog niet kent, de mooie Monster Energy blikken. Gelukkig is niet alleen het blik mooi, ook de inhoud ervan heeft heel wat te bieden, ook aan sporters. Monster Energy is in verschillende smaken verkrijgbaar en ook de ingrediënten verschillen per soort. Toch zijn taurine, caffeine, groene thee-extract en ginsengwortelextract vaste waarden op de ingrediëntenlijst. Deze stoffen worden nog aangevuld met tal van vitaminen en mineralen. De effecten op het uithoudingsvermogen dankzij de stimulerende stoffen laten zich al snel merken. Voor een training of tijdens een stop even genieten van een Monster Energy vult al snel de al verbruikte energie terug aan. Het is bovendien niet alleen goed om je energie te verhogen, door de verschillende smaken is er voor iedereen wel eentje te vinden die perfect in de smaak valt. IJskoud is het ook een goede dorstlesser en een welgekomen verfrissing.

 

Sporten is leuk en dat moet het ook altijd zijn en blijven? Halverwege een training of mooie rit in het rood komen door een energietekort, niemand wil het meemaken. En dat hoeft ook niet. Caffeine en Monster Energy meenemen op je rit en je kan terug een heel eind verder na de inname ervan.