MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De voordelen van een goede rugtas tijdens het mountainbiken

  • donderdag 30 maart 2023

Ben jij met enige regelmaat op de fiets te vinden, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe handig het is dat je allerlei spullen gemakkelijk en zonder al te veel problemen mee kunt nemen. Een goed rugtas is daarom tijdens het mountainbiken onmisbaar als je het ons vraagt. Naast een goede outfit is ook dit dus iets om serieus over na te denken. Hoe, wat en waarom dat vertellen we je in dit artikel. Dus zit jij regelmatig op je mountainbike, maar is het iedere keer weer een uitdaging om alles mee te kunnen krijgen? Dan is een goede rugtas een absolute aanrader.

De voordelen van een goede rugtas tijdens het mountainbiken

Opbergruimte
Een goede rugtas biedt voldoende opbergruimte voor al je benodigdheden tijdens het mountainbiken. Denk hierbij aan water, snacks, extra kleding, gereedschap en een EHBO ‘kit’ voor jezelf of voor je fiets. Stel dat je een lekke band krijgt, dan heb je in ieder geval alle benodigdheden bij je om je band onderweg zelf te kunnen plakken. Het hebben van alle benodigdheden bij de hand kan het verschil maken tussen een veilige en plezierige rit en een oncomfortabele en gevaarlijke rit. Vooral wanneer je de nodige kilometers voornemens bent af te gaan leggen, is het wel prettig dat je bijvoorbeeld een set extra kleding mee kunt nemen, maar ook wat te eten en drinken zoals we eerder al hebben benoemd. Niet voor niets raden we daarom dan ook iedereen aan om te investeren in een goede rugtas. Een crossbody tas dames kan natuurlijk ook, maar vaak past daar niet veel meer in dan alleen je telefoon. Iets wat wel handig is voor wanneer je gaat stappen bijvoorbeeld.

 

Goede verdeling van het gewicht
Tijdens het fietsen, is het belangrijk dat je je evenwicht goed weet te bewaren. Helemaal wanneer je verschillende hoogte trotseert, is het handig een rugtas mee te nemen. Stel dat je kiest voor het dragen van een schoudertas heren, dan zul je al snel merken dat je aan één kant wat zwaarder bent, waardoor je dit met je andere kant moet compenseren. Draag je een rugtas, dan kun je het zwaartepunt op één plek houden, waardoor je dus ook niet bang hoeft te zijn dat je je evenwicht op de één of andere manier verliest. Let er wel op dat je kiest voor een rugtas die ook goed vastgezet kan worden. Niet alleen met de banden over de schouders, maar bijvoorbeeld ook met een extra band rondom je middel.

 

Tot slot
Wanneer je wil dat het tijdens je mountainbike rit aan werkelijk niets ontbreekt, is het belangrijk dat je fiets in orde is en ook je outfit fijn zit. Ook is het aan te raden om een goede rugtas mee te nemen, zodat je niet alleen wat te eten en drinken mee kunt nemen voor onderweg, maar ook een schoon setje kleding mocht het nodig zijn. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden, kan het in de bossen natuurlijk nogal nat zijn. Wanneer je dan halverwege helemaal onder de modder zit, is het wel prettig dat je bijvoorbeeld even een ander shirt aan kunt doen, zodat je onbezorgd de laatste paar kilometers met een droog ‘pak’ kunt doorfietsen.