MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De nieuwste vakantietrend; de sportieve reis!

  • vrijdag 9 februari 2024

Ieder gebied kent natuurlijk trends en nieuwe ontwikkelingen, dit geldt ook voor reizen en alles wat daar mee te maken heeft. De ene trend wordt naadloos opgevolgd door de ander. Waar het een aantal jaren geleden opeens heel hip was om op all inclusive vakantie te gaan, gaan we nu eerder voor een iets bewustere vorm van reizen, waar er meer aandacht is voor de kunst en cultuur binnen een bestemming. Maar een nieuwe trend die ons als muziek in de oren klinkt op het gebied van reizen is die van de sportieve reis. Waarom deze vakantietrend ook bij jou hoog op het verlanglijstje moet? Lees snel verder. 

De nieuwste vakantietrend; de sportieve reis!
Moe weg, fit terug

Veel mensen die bijna op vakantie gaan verzuchten direct daar achteraan dat ze er ook ‘behoorlijk aan toe’ zijn. Even lekker opladen en ontspannen! Eigenlijk best gek dat veel mensen vervolgens automatisch grijpen naar zaken waar je niet echt per se fitter van wordt. Denk aan meer alcohol, later naar bed gaan en ongezond eten. Dat veel mensen niet bepaald uitgerust van vakantie terugkomen is dan ook niet gek. Maar niet bij alle vakantieparken hoeft dit het geval te zijn. Er zijn ook bestemmingen waar je juist heerlijk in beweging kunt komen.  

 

Even helemaal weg 

Center Parcs parken  kennen we natuurlijk allemaal, maar dat dit ook de ideale bestemming is voor een sportieve en fitte vakantie dat weet nog níet iedereen. Bij Center Parcs ben je vaak op een overzichtelijke afstand wel even helemaal weg van huis. Je kunt daardoor eenvoudig je mountainbike meenemen om flink wat kilometers weg te trappen op de plek van bestemming. Vaak zijn de parken ideaal gelegen voor een fijne vakantie waarbij je kunt mountainbiken, want bossen en duinen zijn nooit ver weg. Daarnaast bieden de parken zelf ook nog allerlei andere vormen van vermaak; van tafeltennis, zwemmen tot wandelen.  

 

Kortom; een sportieve vakantie is helemaal de vakantie van de toekomst. Het zorgt ervoor dat je je hoofd écht even leegmaakt en ook weer nieuwe energie opdoet voor de drukke tijd die ongetwijfeld weer volgt op je vakantie. Dat je van sporten alleen maar extra moe wordt is niet het geval. Je zult wellicht lichamelijk vermoeid in je bed liggen ’s avonds, maar mentaal laad je juist helemaal op. En dat biertje of wijntje aan het einde van de dag? Dat zal misschien nog net wat lekkerder smaken na een hele dag lekker gezond in de buitenlucht. Veel plezier!