MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De mooiste mountainbike routes van Brugge

  • donderdag 16 november 2023

Brugge, een prachtige stad met zijn historische gebouwen, pittoreske grachten en bijzondere pleinen waar je op een van de vele terrassen niet alleen kunt genieten van een hapje en een drankje, maar ook van het prachtige uitzicht. Toch is dit niet het enige wat Brugge je te bieden heeft! Wist je namelijk dat deze stad bij uitstek geschikt is voor mountainbikers en dat je er zowel als beginner als gevorderde helemaal tot je recht komt? Juist omdat Brugge is omringd door de prachtige natuur, hebben we een selectie gemaakt van een aantal van de mooiste routes rondom deze stad. Dus ben jij een echte liefhebber van mountainbiken en wil je een keer naar een andere stad, dan is Brugge zeker de moeite waard als je het ons vraagt.

De mooiste mountainbike routes van Brugge

Het Tillegembos
Laten we beginnen met een absolute parel als het gaat om mountainbikeroutes en dat is  het Tillegembos. Dit prachtige bosgebied biedt niet alleen een oase van rust, maar ook uitdagende mountainbikeroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren fietsers. Met zijn verschillende heuvels, kronkelende paden en groene landschap is het Tillegembos een perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en even flink wat wattages weg te trappen op je fiets. Het voordeel aan dit bos is dat het relatief dicht bij de stad zelf ligt en je er dus prima op de fiets naartoe kunt. Uiteraard kun je ook je mountainbike meenemen op een fietsendrager op de auto en de auto parkeren op een nabijgelegen parkeerplaats. Parkeren Brugge kan namelijk vrij eenvoudig zowel bij het station, als op één van de vele andere parkeerplaatsen.

 

Beisbroek
Ben je dol op spanning en avontuur? Dan is het Domein Beisbroek een absolute aanrader voor jou als mountainbiker. Dit prachtige natuurgebied is niet alleen mooi om doorheen te fietsen, maar zorgt er ook voor dat er het nodige van je wordt gevraagd. Zo zijn er niet alleen verschillende steile beklimmingen, maar ook flinke afdalingen waarbij het wel het nodige van je stuur skills wordt gevraagd. Deze route is dan ook niet bepaald aan te raden voor een beginner, maar wel zeker de moeite waard om als gevorderde te fietsen als je het ons vraagt. Deze route is dus een absolute aanrader voor wanneer je de nodige ervaring hebt.

 

Stel je eigen route samen
Dit zijn natuurlijk slechts twee routes die ontzettend leuk en vooral ook uitdagend zijn om te fietsen. Je kunt dus wel nagaan dat er nog zoveel meer te beleven is en je ook prima je eigen route kunt samenstellen. Wel is het dan belangrijk dat je enigszins bekend bent in de omgeving, zodat je voor jezelf de inschatting kunt maken of het qua niveau wel of niet bij je past. Je hebt er namelijk niets aan wanneer je bijvoorbeeld halverwege geen energie meer hebt om de laatste kilometers te overbruggen. Gelukkig hebben we tegenwoordig Google maps, maar is het ook aan te raden om eens te kijken naar de app ‘Strava’. Deze app is namelijk niet alleen handig voor het bijhouden van je eigen prestaties, maar ook om de routes van anderen te kunnen zien. Ideaal dus voor wanneer je wel wat inspiratie kunt gebruiken.