MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De mooiste mountainbike routes langs de Adriatische kust

  • woensdag 6 december 2023

Ga je binnenkort op vakantie naar het zuiden van Italië en ben je een echte mountainbike liefhebber, dan is het  zeker de moeite waard om je mountainbike mee te nemen of er natuurlijk gewoon een te huren daar. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je graag zou willen weten wat je er allemaal kunt verwachten, hebben we een aantal routes voor je verzameld, die geschikt zijn voor zowel beginners als de wat meer gevorderde mountainbiker.

De mooiste mountainbike routes langs de Adriatische kust

Prachtig uitzicht tijdens het fietsen
Langs de Adriatische kust vind je talloze schitterende mountainbike routes die je langs idyllische dorpjes, uitgestrekte wijngaarden en adembenemende kliffen voeren. Of je nu een ervaren mountainbiker bent of net begint met deze sport, er is voor ieder niveau een geschikte route te vinden. Belangrijk is alleen wel dat je zorgt dat je outfit in orde is. Nu is het huren van een fiets geen probleem, maar is het ons advies wel om te zorgen voor je eigen schoenen, broek en ook een shirt. Een van de populairste routes is de Mirna Val route, die je door het prachtige Istrische platteland leidt. Ben je wat minder sportief, dan kun je ook een rondreis Puglia maken met de auto uiteraard. Kies je voor de fiets, dan geniet je niet alleen van de prachtige uitgestrekte natuur, maar kom je ook door gezellige dorpjes, waar je rustig even kunt bijkomen op een van de vele terrasjes. Ben je een echte waaghals en heb je al de nodige jaren ervaring, kies dan voor de Vratnik Pas route, met zijn steile afdalingen en technisch uitdagende paden een pittige als je het ons vraagt!

 

Zorg voor een goede accommodatie
Nu je een aantal van de mooiste routes weet, is het tijd om alvast na te denken over je accommodatie. Mocht je meer routes willen bekijken, dan kan dat natuurlijk ook altijd online en via de populaire app ‘Strava’. Vooral wanneer je van plan bent de nodige kilometers te gaan fietsen, is een huisje in de natuurlijk natuurlijk de perfecte plek. Niet alleen kom je er helemaal tot rust, maar heb je ook alle ruimte om je fiets te kunnen stallen en te onderhouden wanneer nodig. Kies je ervoor om in een hotel te slapen, dan is de kans groot  dat je de mountainbike voor het hotel moet laten staan, niet bepaald handig dus.

 

Bereid je voor op het weer
Het is nogal een verschil of je naar het Gardameer gaat voor een vakantie of ervoor kiest meer zuidelijk af te reizen en naar de Adriatische kust te gaan. Op het moment dat je er dan voor kiest om hier lekker te gaan mountainbiken, is het wel zaak dat je ook het weer goed in de gaten houdt. Kijken we naar het weer Lecce, de regio waar onder andere ook Puglia ligt, dan zien we dat het hier in de zomermaanden flink warm kan worden. Je kunt je dus wel voorstellen dat het verstandiger is om vroeg op je fiets te stappen, zodat je niet op het warmst van de dag op de fiets zit.