MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De beste mountainbikemerken van dit moment

  • vrijdag 4 augustus 2023

Wil je paden verkennen, van sprongen vliegen en rotsachtige bergpaden afdalen - op een nieuwe mountainbike? Het kan, maar de kans is groter dat je op zoek bent naar een degelijke mountainbike om erop uit te trekken en te genieten van wat frisse lucht en beweging. Doe dit natuurlijk wel veilig, je wilt immers niet een letselschade advocaat in de hand nemen door een ongeluk. Dat kan uiteraard gebeuren als mountainbiker, maar je fiets zal in ieder geval niet ineens uit elkaar vallen als je een mountainbike van de volgende merken koopt.

De beste mountainbikemerken van dit moment

Trek

Trek is een bekende en vertrouwde naam in de fietsindustrie. Curated geeft wat geschiedenis over het merk: Trek, gevestigd in Waterloo, Wisconsin, is nog steeds net zo toegewijd aan hun missie als in 1976. Trek is een zwaargewicht speler in het mountainbikespel, aangezien ze in bijna elke winkel een fietsenwinkel hebben. staat en een levenslange garantie op hun frames. Van de Session, hun kenmerkende downhillfiets, tot de Supercaliber, een door racers aangedreven crosscountry 'soft- tail', Trek loopt altijd voorop op het gebied van mountainbike-innovatie en is een wereldleiderin de fietstechnologie. Gary Fisher, voorheen een divisie van Trek, staat bekend om het creëren van de eerste mountainbike met 29-inch wielen, wat nu een van de meest populaire wielopties is die er zijn. Ze sponsoren een legendarische line-up van atleten, waaronder de opkomende downhill-racer Vali Hoell, de legendarische slopestyle-rijder Emil Johansson en free rider en 5x Red Bull Joyride-winnaar Brandon Semenuk.

 

Specialized

Switchback Travel raadt ten zeerste aan om een ​​fiets van dit merk te pakken. Waarom? Specialized, opgericht in de vroege jaren 70, kan worden beschouwd als de katalysator van de explosie van mountainbiken in de Verenigde Staten. Hoewel hun fietsen worden vervaardigd in Taiwan (wat gebruikelijk is in de fietsindustrie), zijn de wortels van het merk stevig geplant in Californië. Een model waarvan velen misschien hebben gehoord, is de Stumpjumper. Geïntroduceerd in 1981, was de Stumpjumper de eerste in massa geproduceerde mountainbike ter wereld en het bedrijf biedt vandaag nog steeds meer dan 14 versies van het volledig geveerde ontwerp onder dezelfde naam. Je kunt ook een elektrische fiets van Specialized kopen waarmee je snel een hond kunt voorbij fietsen om een hondenbeet te vermijden. 

 

Cannondale

Innovatie, daar draait het om bij Cannondale. Soms werkte het in hun voordeel en soms niet. Switchback Travel schrijft: Cannondale, gevestigd in Connecticut, staat bekend om hun unieke benadering van het bouwen en ontwerpen van fietsen en is nooit bang geweest om nieuwe dingen te proberen. Enkele van hun meer opmerkelijke en polariserende ontwerpen door de jaren heen waren de eenzijdige Lefty-vork en de unieke Headshok-eenheid, die beide de standaard geveerde vorken op sommige modellen vervingen. Wat Cannondale echter echt onderscheidt, is het gebruik van extra grote aluminium buizen. In de jaren tachtig, toen de meeste andere bedrijven nog fietsframes van staal bouwden, pakte Cannondale het anders aan met hun lichtgewicht legering. Zelfs vandaag de dag gebruikt het bedrijf dit materiaal nog steeds royaal in hun opstelling.