MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De beste manieren om je smartphone mee te nemen tijdens het mountainbiken

  • dinsdag 31 mei 2022

De meeste mountainbikers lijken dol te zijn op de ontsnapping die de mountainbike kan bieden. Ze vinden het heerlijk om in de natuur te zijn, weg van de stress en verantwoordelijkheden die het dagelijkse leven met zich meebrengt. Het controleren van je e-mail of het beantwoorden van telefoontjes staat waarschijnlijk vrij laag op je lijst tijdens je tijd om de pedalen om te draaien. Ondanks een aarzeling om verbinding te maken met de buitenwereld, is je telefoon nog steeds een belangrijk en essentieel item om mee te nemen tijdens het rijden. Maar je vraagt ​​je misschien af, wat is de beste manier om mijn telefoon mee te nemen tijdens het rijden? De antwoorden lees je hieronder! 

De beste manieren om je smartphone mee te nemen tijdens het mountainbiken

Gemonteerd op je fiets 

Als je je telefoon vooraan en in het midden wilt hebben tijdens het mountainbiken, dan kun je een fietshouder kopen en je telefoon direct op het stuur monteren. Een telefoonhouder voor op de fiets is de meest toegankelijke manier om je telefoon mee te nemen tijdens het rijden. Als je je telefoon graag gebruikt voor routebeschrijvingen of om je statistieken bij te houden tijdens het rijden, dan kun je dit heel gemakkelijk bijhouden op deze manier. 

 

In je rugzak

Veel mountainbikers kiezen ervoor om tijdens het rijden een rugzak te dragen om gereedschap en extra water op te bergen. Je kunt rijden met een rugtas met een zak geïnstalleerd om je te helpen meer water te dragen of je kunt de zak verwijderen en extra ruimte vinden om allerlei accessoires mee te nemen, inclusief je mobiele telefoon. Een rugzak is een zeer veilige manier om je telefoon mee te nemen tijdens het fietsen. Zolang je eraan denkt om de tas dicht te ritsen, is de kans dat je je telefoon kwijtraakt extreem klein. Telefoonhoesjes zijn dan misschien niet eens nodig!

 

In je zak

Als je een traditioneel shirt voor wielrennen en mountainbiken draagt, zijn de drie achterzakken meestal de eenvoudigste en meest effectieve manier om je telefoon mee te nemen tijdens het fietsen. Het voordeel van het dragen van je telefoon in je zak is dat deze gemakkelijk toegankelijk is en kan worden uitgetrokken wanneer dat nodig is. Het is ook verborgen en vereist geen extra apparatuur aankopen. Een van de nadelen van het dragen van je telefoon in je jerseyzak is dat hij niet perfect veilig is, het gebruik van het juiste telefoonhoesje is daarom zeker een aanrader. 

 

In een armband

Armbanden zijn een universele telefoonhouder en kunnen gemakkelijk worden gebruikt tijdens het hardlopen, in de sportschool of zelfs tijdens het rijden. Als je nog niet bekend bent met fietsen, maar dit accessoire al hebt van andere activiteiten, kan het zijn doel op de fiets vervullen. Een armband blijft bij je, zelfs als je van de fiets stapt, dit is dan ook het grootste voordeel van deze manier om een smartphone mee te nemen tijdens het mountainbiken. Als je een triatleet bent en van plan bent om van de fiets af te stappen, dan is dit misschien een goede optie.