MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Alles wat je nodig hebt voor een geweldige mountainbike- en kampeeravontuur

  • woensdag 14 september 2022

Als je van plan bent om te gaan mountainbiken en tegelijkertijd te kamperen, dan moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. In dit artikel geven we je een overzicht van alle benodigdheden die je nodig zult hebben voor een geweldige mountainbike- en kampeeravontuur.

Alles wat je nodig hebt voor een geweldige mountainbike- en kampeeravontuur

Mountainbike of speed pedelec

Natuurlijk moet je een mountainbike of speed pedelec kopen als je op avontuur gaat. Je zou ook kunnen kiezen voor een tweedehands exemplaar, of er eentje kunnen lenen van een kennis of familielid. Zorg ervoor dat de fiets in goede staat is en goed onderhouden wordt. Wil je er zeker van zijn dat alles in orde is, breng hem dan regelmatig naar de fietsenmaker voor een check up. Als je fiets niet goed onderhouden wordt, kan dat leiden tot pech onderweg. Controleer ook altijd of je banden goed opgepompt zijn.

 

Kampeerspullen

Als je gaat kamperen, heb je natuurlijk wel wat spullen nodig. Denk aan een tent, een slaapzak, luchtbed of matje, kookgerei en een koelbox. Zorg er ook voor dat je wat reservekleding meeneemt, voor als het weer omslaat. Doe alle kleding die je meeneemt in waterdichte zakken of backpacks, want je wilt natuurlijk niet dat alles nat wordt als het gaat regenen. Als je kampeert op een plek waar geen stromend water is, moet je ook water meenemen. Zorg er ook voor dat je een eerste-hulp-kit meeneemt, met medicijnen en verbandmiddelen.

 

Extra accessoires

Als je op mountainbikeavontuur gaat, moet je ook een aantal extra accessoires meenemen. Een helm is natuurlijk een must, evenals beschermende kleding. Als je gaat kamperen, neem dan ook een kampvuur aansteker en luchtbedpomp mee. Een zaklamp is ook handig, zodat je ‘s nachts de weg kunt verlichten. Als je op avontuur gaat, vergeet dan niet om genoeg eten en drinken mee te nemen. Zorg er ook voor dat je telefoon opgeladen is, zodat je altijd bereikbaar bent. Daarnaast is het verstandig om ook op plekken te gaan kamperen waar je je fiets accu van je elektrische fiets op kunt laden. 

 

GPS-tracker of navigatiesysteem

Een must-have voor mountainbikeavonturen is een GPS-tracker of navigatiesysteem. Met deze apparaten kun je precies zien waar je bent en hoe ver je nog moet gaan. Het is ook handig om een kaart van de omgeving mee te nemen, zodat je weet waar je precies bent. Als je een GPS-tracker gebruikt, kun je ook geïnteresseerde kennis of familieleden laten weten waar je bent, zodat ze kunnen helpen als er iets gebeurt.