MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Zet je tanden in Overijssel - MTB voor de stevige track

  • maandag 9 september 2019

Let's go! De mountainbikeroutes in Overijssel liggen klaar voor actie. Voor ieder wat wils. Soms technisch, een uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even rechtop op het zadel en genieten van het uitzicht over het afwisselende, charmante landschap. De MTB-routes in Overijssel liggen 365-dagen per jaar klaar om bestormt te worden. En de verschillende seizoenen maken de beleving van de tracks steeds weer tot een toffe ervaring. Voor de veste en meest uitdagende routes, gave clinics en MTB-weekendjes is Overijssel de place to be!

 

Wist je dat….
in Overijssel meer dan 1000 km aan MTB netwerk ligt? Deze mountainbikeroutes zijn duidelijk gemarkeerd en worden onderhouden door vrijwilligers en professionals. Dit zorgt ervoor dat de routes nationaal horen tot de top tracks!

 

Zet je tanden in Overijssel  - MTB voor de stevige track

 

Verbluffende MTB-routes in Overijssel

 

Helemaal kapot gaan in de frisse buitenlucht, op de mountainbike. En dat is ook nog eens een gezonde manier … Maar, welke mountainbikeroutes moet je echt hebben gereden in Overijssel? Voor jou hebben we 7 vette, uitdagende en verrassende MTB-routes  geselecteerd die niet mogen ontbreken op jouw to-ride-list. Wil je je MTB-fiets een keer vervangen voor je racefiets, dan zijn de Kromme Sturen-Routes ware pareltjes.

 

 

De mooiste route van Nederland?
Die vind je op de Sallandse Heuvelrug. Dat vinden niet alleen wij: in 2017 was de MTB-route Hellendoorn-Nijverdal de winnaar van de Dutch MTB Trail Award. De Sallandse Heuvelrug is het grootste aaneengesloten droge heidegebied van West-Europa en is extra speciaal omdat het voor een deel een stiltegebied is en dus niet toegankelijk. Met uitzondering van de mountainbikeroutes, waarbij je kunt kiezen tussen routes van 13 tot 30 kilometer. Zet je schrap voor zandpaden, uitdagende klimmetjes en een gevarieerd landschap. Niet voor niets ook de favoriete MTB-route van Rob Harmeling.

 

 

De favoriete MTB-route van Erben Wennemars
Het favoriete mountainbikedecor van Erben Wennemars is Twente en Salland. Fietsend van Landgoed Twickel naar de Sallandse Heuvelrug slaakt hij allerlei gelukskreten. En jij ook, als je in de mountainbikesporen van Erben Wennemars treedt. Iedereen met liefde voor twee wielen, moet in Salland en Twente een keer gereden hebben.

 

 

Content Mountainbikeweekend in Overijssel

 

In Overijssel vind je bijna 1.000 kilometer aan bewegwijzerde MTB-routes, die onderling met elkaar zijn verbonden. Van de Sallandse Heuvelrug tot de Veluwe en Lemelerberg en van bos, heide, akkers en water; er is voor ieder wat wils. Het is een walhalla voor mountainbikers. Geef maar toe: niets dan lekkerder na een dag fietsen in een opgemaakt bed ploffen, wetende dat een heerlijk ontbijt op je staat te wachten en je zo het parcours weer op kunt gaan. Lekker het maximale uit je dag halen! Dat kan perfect tijdens een mountainbikeweekend in Overijssel. Waar zijn die overnachtingsplekken voor mountainbikers? Goed verstopt in de natuur, dichtbij de tracks.

 

Leer het van de pro’s
Doe je als gevorderde MTB-er mee aan een mountainbike clinic dan verken en verleg je je grenzen en verbeter je je vaardigheden, zodat je kunt blijven pieken. Content Voor sommige doorgewinterde MTB-ers blijven keienpaden een mijnenveld, want: hoe houd je de flow vast in ruwe rotspassages? En wat dacht je van rijden door mul zand … Hoe overwin je de zandbak die voor je wielen ligt? En hoe voorkom je dat na de eerste klim je tong al uit je mond hangt? Leer het van de pro’s in Overijssel!

 

3 MTB-tips van Rob Harmeling:

 

 

Voor meer info over MTB in Overijssel ga je naar: VisitOost.nl/MTB