MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Zeist en Austerlitz weer OP PROEF open

  • woensdag 10 juni 2020

Dankzij een heel fanatieke groep vrijwilligers en de regenval van afgelopen weekend hebben wij na overleg met de terreineigenaren besloten om de routes op proef open te stellen. Als blijkt dat we te voorbarig zijn geweest, dan zullen we de routes weer moeten afsluiten. Droogte en regenval zijn daarbij allesbepalend.

 

Zeist en Austerlitz weer OP PROEF open

 

Wees op je hoede!
Ga ervan uit dat de route in afgelopen weken compleet veranderd is. Verken deze daarom de eerste keren weer goed.

 

Op de schaarse klimmetjes die in beide routes liggen is leemhoudend zand door ons vermengd met los zand. Bij een aantal singletracks die helemaal uit elkaar vielen is ook leemhoudend zand vermengd. Dit leem houdt vocht beter vast en zorgt ervoor dat de track niet meer zo snel uit elkaar valt tot een brede zandzee als het langdurig droog is.

 

Bij de Krakeling is het pad langs de wand in het middendeel bijna helemaal voorzien van stammen om afbrokkelen tegen te gaan. Ook op andere plekken hebben we de track weer in z'n oorspronkelijk breedte teruggebracht. Door de droogte werd de track almaar breder.

 

Wat betekent dit voor jou:
De routes Zeist en Austerlitz zijn weer open voor gebruik, maar omdat het nog steeds veel en veel te droog is, kan de situatie elk moment weer veranderen. Houd daarom de Facebook pagina of website van MTB Utrechtse Heuvelrug in de gaten en respecteer de afzettingen.