MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Word een betere wielrenner of mountainbiker met Start2Bike

  • vrijdag 24 februari 2023

Hoe meer je sport, hoe leuker het wordt. Dat geldt ook voor wielrennen en mountainbiken. Met Start2Bike verbeter je je fietstechnieken in vier trainingen. Denk aan remmen, schakelen, klimmen, dalen, fietsen in een groep en bochten nemen. De trainingen starten in het weekend van 25 en 26 maart: schrijf je in op een startlocatie naar keuze.

Word een betere wielrenner of mountainbiker met Start2Bike

Start2Bike is er voor iedereen die beter wil leren wielrennen of mountainbiken. Bijvoorbeeld voor mensen die beginnen met fietsen of de sport weer oppakken. Maar ook als je al enkele jaren op de fiets zit, maar nog geen training hebt gevolgd, is Start2Bike interessant.

 

In 4 weken beter leren wielrennen of mountainbiken

De Start2Bike-trainingen maken van jou in 4 weken een wielrenner of mountainbiker die zelfverzekerder op de fiets zit. Met deze cursus leer je van een ervaren instructeur technieken als schakelen en remmen, klimmen, afdalen, bochten nemen en rijden in een groep. Ook is er volop aandacht voor veilig fietsen. En het leuke is: je doet het niet alleen. Samen met andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je techniek.

 

Start2Bike Gravel
Inmiddels is gravelbiken – naast wielrennen en mountainbiken – ook als discipline enorm gegroeid. Bij gravelbiken rijd je over onverharde fietspaden zoals grind- en bospaden. Daarom kun je ook een Start2Bike-graveltraining volgen. Hier leer je van een instructeur hoe je een betere gravelbiker wordt. Op het programma staat fietsbeheersing, bochtentechniek, rijden in een groep en klim- en daaltraining.

 

Over Start2Bike
In het weekend van 25 en 26 maart gaan op zo’n 50 locaties in het land de Start2Bike-trainingen van start. Lokale fietsclubs en fietsenzaken helpen wielrenners en mountainbikers om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat je na afloop van Start2Bike meer techniek beheerst en je je fiets beter onder controle hebt, ga je beter voorbereid de weg en de trails op.

 

Het laagdrempelige trainingsprogramma Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 14.000 sportieve fietsers op weg geholpen.