MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Wie kan ons helpen?

  • dinsdag 7 juni 2022

Alle mountainbikeroutes op onze site zijn bewegwijzerde routes. Voor de bezitters van een fietscomputer met een navigeer functie is het handig dat je ook het .gpx bestand van de site kunt downloaden. Bij onduidelijkheden in de bebording kun je gebruik maken van de route in de GPS.

 

Voor het meeste recente bestand zijn we hiervoor afhankelijk van de beheerders van de route.

Wanneer er een route wordt aangepast / gewijzigd, voorzien zij ons veelal van het nieuwste .gpx bestand zodat deze ook weer kloppend is op onze site. 

Wie kan ons helpen?

Niet elke route heeft echter een actieve onderhouds- en/of beheergroep. Is bijvoorbeeld Staatsbosbeheer of een overkoepelende organisatie de beheerder van de route dan kunnen zij ons niet altijd voorzien van een recent .gpx bestand. Ook is het soms moeilijk om in contact te komen met de beheerders van een route.

Zo kan het dus voorkomen dat er een verouderd bestand van de route op onze site staat.

Via de reacties op de verschillende routes werden we zo al geattendeerd op het niet kloppend zijn van de .gpx bestanden van de routes: Retranchement, Stadskaanaal, Overloon, Vasse en Weert. 

 

En daar zijn we op zoek naar jullie hulp!
Heb jij één van deze routes gereden en ben je in het bezit van een recent .gpx bestand, dan vragen we je dit bestand te sturen naar support@mtbroutes.nl

Of....
Bemerk jij dat er een andere route niet kloppend is en heb jij de route gereden en ben je daardoor in het bezit van de juiste .gpx van de route? Ook dan willen we je vragen dit bestand naar ons op te sturen.

Het is natuurlijk niet zo dat de route met een verouderd bestand niet is te rijden. Ons advies: Volg altijd de bebording zoals deze in het veld is te vinden!
Wij blijven er steeds naar streven de gegevens zo up-to-date mogelijk te houden!