MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Waardering voor vrijwilligers! Help jij ook mee?

  • woensdag 21 oktober 2020

Regelmatig zien we berichten van TrailCrews op Facebook en Instagram dat er weer een onderhoudsdag gepland staat. Zo viel ons oog vanmorgen op het bericht van de MTBroute Hardenberg dat zij zaterdag 24 oktober aan hun route gaan werken.

Waardering voor vrijwilligers! Help jij ook mee?

In het bericht staat een opsomming van geplande werkzaamheden: Verbeteren van afwatering (gaten leeghalen en/of verruimen), Knipgaten opvullen, gevaarlijke stronken verwijderen, etc. Ook belangrijk de aandacht voor de coronamaatregelen; zo gaan de vrijwilligers in kleine groepjes van 2 personen aan de slag.

 

Regelmatig worden bij dit soort berichtjes oproepen geplaats voor vrijwilligers om zich aan te melden. Eigenlijk zouden dit soort oproepen overbodig moeten zijn. Als je gebruik maakt van mountainbikeroutes kun je ook af en toe eens meehelpen.

 

Help jij nog niet mee aan het onderhouden van jouw MTBtrail?
Meld je dan aan als vrijwilliger bij je lokale club. Je hebt een leuke morgen, ontmoet andere bikers en vooral draag je jouw steentje bij aan de goede staat van de route.

 

Kom je dit weekend tijdens jouw rit collega mountainbikers tegen die aan de route aan het werk zijn vertel ze dan dat je blij bent met hun werk! 

 

Lees het FB bericht van MTB Hardenberg: Klik HIER