MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Vrijdag 24 mei officiële opening MTBroute Mariënwaerdt

  • zondag 19 mei 2024

Vrijdag 24 mei wordt om 16.00 uur de nieuwe unieke mountainbikeroute op Mariënwaerdt geopend. De eerste stappen voor deze 20 kilometerlange route over het landgoed zijn al in 2020 gezet door wijlen Baron Frans Verschuer en wethouder Rutger van Stappershoef. Na 4 jaar kan vrijdag voor het eerst officieel gemountainbiket worden op het parcours. U bent van harte uitgenodigd voor deze feestelijke opening. Neem vooral uw mountainbike mee!

Vrijdag 24 mei officiële opening MTBroute Mariënwaerdt

De gemeente heeft de aanleg van de mountainbikeroute verzorgd. “We willen bewegen voor inwoners van in West Betuwe stimuleren”, laat projectleider Niek Huijberts namens de gemeente weten. Mariënwaerdt is verantwoordelijk voor het onderhoud van het pad en krijgt hierbij hulp van vrijwilligers van Wielertoerclub de Lingerenners uit Geldermalsen.

 

Mountainbiken door rivierkleilandschap
De route leidt je langs populierenbossen, broekbossen, landgoedbossen, agrarische gronden, dijken, eendenkooien, sloten en kanalen. Dat maakt de route buitengewoon, zeker voor het rivierengebied. De route start en finisht bij restaurant De Stapelbakker nabij A2-afslag Beesd en bestaat uit een zuid- en noord variant. Beide varianten sluiten naadloos op elkaar aan. Zo ontstaat een route van bijna 20 km. De MTB en wandelroutes zijn van elkaar gescheiden, zodat alle typen bezoekers veilig kunnen sporten en bewegen en het landgoed kunnen bezichtigen. Het parcours heeft drie verschillende niveaus: rood, blauw en groen. 

 

Vanaf 1 juni is een fietsvignet nodig
Vanaf 1 juni is en fietsvignet nodig om deze mountainbikeroute te gebruiken . Een dagkaart kost 5,50 euro. De kosten voor een jaarkaart zijn voor 2024 verlaagd naar 10 euro, omdat de route pas halverwege het jaar geopend is. Met de opbrengst wordt de route en wandelpanden onderhouden. Kinderen tot zestien jaar kunnen gratis mountainbiken.

 

  • Vrijdagmiddag 24 mei 2024
  • Officiële opening om 16.00 uur met hapje en drankje
  • Restaurant De Stapelbakker nabij A2-afslag Beesd (Oude Waag 21 Beesd)