MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Vrijdag 24 mei officiële opening MTBroute Beesd (Mariënwaerdt)

  • vrijdag 24 mei 2024

Vrijdag 24 mei wordt om 16.00 uur de nieuwe mountainbikeroute Beesd op het landgoed Mariënwaerdt geopend. De eerste stappen voor deze 20 kilometerlange route over het landgoed waren al in 2020. Na 4 jaar kan vrijdag voor het eerst officieel gemountainbiket worden op het parcours.

Vrijdag 24 mei officiële opening MTBroute Beesd (Mariënwaerdt)

De mountainbikeroute Beesd (Mariënwaerdt) bestaat uit 2 lussen. De rode lus die rondom het Landhuis en de Stapelbakker loopt (Mariënwaerdt Hoog) heeft een lengte van 12 kilometer. Ook loopt er een blauwe lus tussen de spoorlijn en de Zeedijk (Mariënwaerdt Laag). Deze lus heeft een lengte van 14 kilometer. De routes zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen. Voor het gebruik van de route is een vignet vereist. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis van de route gebruik maken.

 

Als onderdeel van de rode route is er ook een groene route speciaal voor kinderen aangelegd. Deze route heeft een lengte van 6 kilometer. En natuurlijk hebben kinderen hier voorrang. 

 

De gemeente heeft de aanleg van de mountainbikeroute verzorgd. “We willen bewegen voor inwoners van in West Betuwe stimuleren”, aldus projectleider Niek Huijberts. Het landgoed Mariënwaerdt is verantwoordelijk voor het onderhoud van de route en krijgt hierbij hulp van vrijwilligers van Wielertoerclub de Lingerenners uit Geldermalsen.

 

Bekijk de routes: MTBroute Beesd, MTBroute Beesd(Kinderroute)