MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Verbetering MTBroute Hoofddorp van start

  • zondag 20 november 2022

Vanaf 14 november starten de werkzaamheden aan het mountainbikeparcours in Hoofddorp.

De handen worden ineengeslagen met mountainbikevereniging Noordbikers voor het opnieuw inrichten en verbeteren van het mountainbikeparcours in de Boseilanden, de Groene Weelde en park Vijfhuizen.

 

Door de aanleg van de hoogspanningsmasten waren de routes verdwenen of beschadigd. Om die reden worden die routes in ere hersteld en aangevuld met verrassende nieuwe elementen waar de mountainbiker blij van wordt.

 

Verbetering MTBroute Hoofddorp van start

23 kilometer aaneengesloten MTB parcours in het groen van de Haarlemmermeer
Het plan voor verbetering van de route was niet in één dag bedacht. Hier zijn veel verschillende spelers bij betrokken geweest. Daarbij vervult TenneT, de beheerder van de hoogspanningsmasten, ook een rol in de herinrichting van de mountainbikeroute. De route wordt aangevuld met uitdagende sprongetjes, een zigzagklim op de Big Spotters Hill en in totaal drie nieuwe waterpassages van bruggen waar je over en ook door het water kan. Door half verharding kan er straks het hele jaar rond naar hartenlust gefietst worden. Door diverse routes in het zuidelijke deel van de provincie te verbinden ontstaat er in totaal 23 kilometer aaneengesloten MTB parcours, een unicum in de regio.

 

Ecologie speelt een belangrijke rol
Uit ecologisch onderzoek kwam naar voren dat de originele route niet gunstig zou zijn voor marterachtigen. In overleg met de ecoloog zijn er alternatieven op de route gemaakt.

 

Wanneer zijn de werkzaamheden?
De werkzaamheden gaan van start op maandag 14 november. De werkzaamheden vinden verspreid plaats van Zwaanshoek tot Vijfhuizen en duren tot uiterlijk 1 maart 2023. We vragen bezoekers rekening te houden met klein oponthoud.

 

Onderhouden en beheren
Het herstellen en vernieuwen van het parcours wordt financieel mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Spaarnwoude en de mountainbikevereniging de Noordbikers. De volledige aanleg van de route wordt gedaan door de Noordbikers.
Bron: Spaarnwoudepark.nl