MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Veiling voor MTBroute Vledder

  • vrijdag 27 mei 2022

Niet alleen in Holten is er gedoe rondom de daar liggende mountainbikeroute, ook in Vledder lopen ze tegen de nodige tegenwerking aan.


In Vledder wordt geprobeerd twee nieuwe mountainbikeroutes aan te leggen. Tegen deze routes is door natuurclubs uit Meppel en Leiden bezwaar aangetekend. Uiteindelijk heeft de rechter bepaald dat een deel van de route door nationaal park Drents-Friese Wold niet gebruikt mag worden. Daar was door vrijwilligers al flink wat werk verzet en tevens is er veel geïnvesteerd. Meer dan de helft van de route mag wel worden gebruikt en dat gebeurt volop.

Veiling voor MTBroute Vledder

Toch blijft Fietsclub Fietsze in Vledder gaan voor de realisatie van twee volwaardige mountainbikeroutes. Om de kosten voor juridische procedures te dekken, worden tal van acties gehouden. Een crowdfundingsactie heeft al 20.000 euro opgeleverd, zaterdag volgt een grote veiling op het Lesturgeonplein.

 

Fietsze heeft de afgelopen maanden veel kosten moeten maken om juridische procedures te voeren voor de aanleg van twee nieuwe MTB-routes rondom Vledder. Maar ze geven niet op. Eén van de routes moet een route speciaal voor families en handbikers worden. Die kunnen normaal gesproken niet terecht op de reguliere paden. 

 

Ze geven de strijd niet op. Gedeeltelijk heeft de club al gelijk gekregen. De bezwarencommissie van de gemeente Westerveld heeft een aantal bezwaarmakers niet ontvankelijk verklaard. Maar ze zijn er nog niet. Al een aantal maanden wordt er een crowdfundingsactie gehouden, dit om de juridische kosten te kunnen dekken. Deze heeft al bijna 20.000 euro opgebracht, een geweldige opbrengst en steun vanuit de regio.

De juridische procedures zijn kostbaar en dus organiseert de vereniging meer acties. Zo hebben ze op Moederdag een heleboel ontbijtjes op de fiets rondgebracht. Dat was een zeer geslaagde actie en nu houden ze dus een veiling. 


Op zaterdag 28 mei is de veiling vanaf 15.30 uur op het Lesturgeonplein in Vledder vanaf een platte wagen. Op de lijst van kavels staan een ballonvaart, een weekendje weg, een abonnement voor het zwembad, tuingereedschap, maar ook fietsspullen, winterbanden, waardebonnen en nog veel meer. De kavels zijn te bekijken op de website fietsze.kentaa.nl

Meteen mee doen? Hier kun je doneren!