MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Veiling tbv Vrijwilligersnetwerk MTB Veluwe Zoom

  • donderdag 25 juni 2020

In Nationaalpark Veluwezoom is een nieuwe, uitdagende MTB-lus geopend: de 2,5 kilometer lange Niner Shooting Mountain trail. Ter ere hiervan en in kader van haar #commitedtodirt slogan, stelt fietsfabrikant Niner Bikes een Jet 9 2-star MTB t.w.v. maar liefst €2.999 ter beschikking, die via marktplaats wordt geveild. De opbrengst gaat naar het vrijwilligers- netwerk MTB Nationaalpark Veluwezoom, dat samenwerkend met Natuurmonumenten zich belangeloos inzet voor MTB-minnend Nederland, om toekomstige trail building te steunen.

Veiling tbv Vrijwilligersnetwerk MTB Veluwe Zoom

De Niner Shooting Mountain Trail is een afwisselende rode lus van 2,5 kilometer met uitdagende aspecten als drop-offs, sprongen, een houten element en negen aan elkaar gekoppelde switchbacks – met meer features in de maak. De nieuwe lus maakt deel uit van van de hoofdroute en start en eindigt nu bij de Hollewegbrug. Deze nieuwe uitdaging begint met een snelle, vloeiende afdaling, gaat vervolgens over in een klim waar beenspieren van gaan branden, en gaat daarna door met gevarieerde, technische manoeuvres. Een verhoogde hartslag gegarandeerd!

 

Deze trail past perfect in het vernieuwde ontwerp van de MTB-route Nationaalpark Veluwezoom uit 2018. De trail loopt in een speciaal voor mountainbikers aangewezen gebied, waarbinnen de N2000 bestemming vrijwilligers en de eigenaar Natuurmonumenten, een uitdagende lus op het aanwezige reliëf hebben kunnen realiseren. Met een start- en eindpunt op de groene hoofdroute, biedt deze avontuurlijke trail extra beleving aan een groeiende groep mountainbikers die meer uitdaging zoeken.

 

Naast Reerink Rijwielen, die het hout voor het northshore element financierde, biedt Niner Bikes zijn steun aan. Waarom eigenlijk? Naast het runnen van haar Europese project vanuit de regio Veluwezoom (en eigen trailonderhoud op de Veluwezoom op vrijwillige basis) vindt Niner dat MTB Nationaalpark Veluwezoom financiële steun verdient. Specifiek vanwege hun samenwerking met Natuurmonumenten en landeigenaren om nieuwe trails aan te bieden, als ook door de recente noodzaak om delen van de oude MTB-route naar minder druk bezochte gebieden te verplaatsen.

 

“Ook al zijn een paar geliefde routestukken de laatste tijd buiten gebruik gesteld, vieren we de lancering van deze trailupgrade – naast de toekomstige verbeteringen waar aan gewerkt wordt. Onze morele en financiële steun heeft niet zozeer als doelstelling om een enkele trail te ondersteunen, maar willen we in het kader van ons #committedtodirt slogan, het werk van alle vrijwilligers van MTB Nationaalpark Veluwezoom bevorderen. Zij zetten zich keihard in om trails te bouwen voor MTB’ers van alle niveaus. Deze bijdrage zal dus ook toekomstige trailbuilding en features steunen ”, aldus Phill Lucas, EU Area Manager bij Niner Bikes.

 

#Trailrespect, MTB Buitencode en MTB-vignetten. Niner and MTB Nationaalpark Veluwezoom staan allebei achter duurzame trailconstructie en het verantwoord gebruik ervan. Van #trailrespect (het mijden van kwetsbare of beschadigde trails) tot de Mountainbike Buitencode: respect voor medegebruikers van de natuur. Natuurlijk is het bezit van een geldig MTB-vignet nodig om van de trails op de route te genieten; het behoud van een trailnetwerk is zowel de verantwoordelijkheid van MTB Crews als van de eindgebruikers.