MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

VEILIG OP DE FIETS MET EEN FIETSHELM!

  • woensdag 10 april 2024

Vandaag, woensdag 10 april, is het de Dag van de Fietshelm. Een mooie dag om stil te staan bij het belang van dit essentiële stukje veiligheidsuitrusting. Gisteren lazen we in een review over de MTBroute Ermelo het volgende: "Het is een toeristisch gebied en ik zag te veel stelletjes/groepjes op (waarschijnlijk) gehuurde MTBs zonder helm. En dat kan anno 2024 gewoon écht niet meer."

VEILIG OP DE FIETS MET EEN FIETSHELM!
Waarom een fietshelm dragen?

De cijfers liegen er niet om: een fietshelm kan je leven redden. Uit onderzoek blijkt dat het dragen van een helm het risico op ernstig hoofdletsel met maar liefst 63% vermindert. En dat is geen overbodige luxe, want jaarlijks vallen er in Nederland nog steeds honderden gewonden bij fietsongevallen.

 
Hoelang gaat een helm mee?

Een helm gaat maximaal 5 jaar mee. Een helm gaat erop achteruit door UV straling en zweet en vuil. Bewaar je helmen dus altijd in een donkere, koele ruimte en maak hem regelmatig schoon, zo blijft die zo lang mogelijk goed.

 

Bij intensief gebruik van de helm raden wij aan om hem elke 3 jaar te vervangen. Doordat de helm meer zonlicht en zweet ziet moet doe ook eerder vervangen worden.

 

Ben je een keer gevallen met je helm, ook dan moet die vervangen worden. Een helm is gemaakt om 1 klap op te vangen, daarna kan de bescherming van de helm niet meer gegarandeerd worden.

 

De hele maand april zijn de CUBE fleet helmen in de aanbieding. Zo kan iedereen voor een scherpe prijs veilig fietsen!