MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Upgrade MTB-route Markelo

  • zondag 19 februari 2023

De Stichting Mountainbike Sport Hof van Twente is verantwoordelijk voor het beheer van de MTBroute Markelo en het Bikepark bij de Wijkvoorziening ‘t Doesgoor in Goor.
In samenwerking met Routenetwerken Twente heeft de stichting diverse aanpassingen en optimalisaties uitgevoerd om nog meer te beiden voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers.

Upgrade MTB-route Markelo

Een van de belangrijkste wijzigingen is de aanleg van een basisroute, de gele route genaamd, die door iedereen kan worden gereden. Deze route is speciaal ontworpen voor mountainbikers die nog niet zo veel ervaring hebben en biedt een ideale kennismaking met de sport.

 

Daarnaast is er een belangrijke stap gezet door de verbindingsroute tussen de routes Twickel en Markelo te verleggen. Deze route loopt nu langs het Bikepark, waardoor een bezoek aan het park makkelijker is zonder extra omwegen. De werkzaamheden zijn naar tevredenheid van de stichting en met hulp van vele vrijwilligers afgerond. De mountainbike route Markelo is klaar voor het voorjaar en kan mountainbikers van alle niveaus nog meer fietsplezier bieden.

 

Bron: Maarkels Nieuws