MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

UNLOCKING THE ELEMENTS - FULCRUM IS TERUG!

  • woensdag 26 januari 2022

Fulcrum keert met twee nieuwe wielen terug naar de MTB-arena. De Red Zone Carbon zijn de go-to wielen voor veeleisende mountainbikers die de uitdaging aan willen gaan op off-road terrein. Naast de carbon-versie introduceert de Italiaanse wielenfabrikant ook een aluminium variant, de Red Zone 3.

UNLOCKING THE ELEMENTS - FULCRUM IS TERUG!

RED ZONE CARBON

De Red Zone Carbon is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces, waarbij gekeken is naar alle elementen van het wiel – van de individuele velgen, naven en spaken, tot het wiel als geheel. Alle ervaring van Fulcrum is terug te vinden in elk onderdeel. Licht van gewicht en reactief aan de ene kant voor maximale prestaties bergopwaarts en een hoog niveau van verticale absorptie en weerstand aan de andere kant. Dat laatste is voor mountainbikers die op zoek zijn naar die adrenalinekick en met vertrouwen bergafwaarts willen knallen. Een functioneel en uniek ontwerp wordt gecombineerd met een nieuwe matte afwerking rechtstreeks uit de mal (DIMF), met alle specificaties die een mountainbiker verwacht van een XC/Marathon of Down Country wiel.

 

Nip(ple)Force | Asymmetrie opnieuw uitgevonden.

Het nieuwe NipForce (afkorting van Nipple Force) asymmetrische profiel is een van de meest opvallende sleuteltechnologieën van de Red Zone Carbon. NipForce zorgt voor een betrouwbaar wiel, met een grote weerstand tegen zijdelingse spanningen. Dit wordt bereikt met een dubbele asymmetrie, dat ontworpen is om de spaakspanningen zoveel mogelijk in evenwicht te brengen. Torsiespanningen worden verminderd en de spaaktrekkracht wordt verbeterd.

Een ander voordeel van het nieuwe NipForce is dat het nippelgat altijd op het sterkste punt van de velg geplaatst is, namelijk de top van de velg, ondanks dat de nippels asymmetrisch geplaatst zijn. Dit zorgt voor een stevige velg, dat vol vertrouwen ieder uitdagend terrein aankan.

 

Perfect profiel | Stijfheid en naleving.

Het velgdesign is aangevuld met een profielhoogte van 26 mm en een interne velgbreedte van 28 mm. De randen zijn hookless, wat de ideale formule is voor banden tussen 2,2” en 2,4”. Aan de binnenkant van de velg is gebruik gemaakt van MoMag-technologie, waardoor er geen spaakgaten aanwezig zijn. Hierdoor zijn de wielen eenvoudig en veilig tubeless te maken, waarbij velglint niet meer nodig is. Daarnaast biedt MoMag een sterkere structuur in vergelijking met een geboorde velg.

 

Solide Architectuur | Structurele uitmuntendheid.

Dankzij de dubbele asymmetrie van de velg (voor en achter omgedraaid) zorgt de Red Zone Carbon voor een ​​perfect rijgevoel en betrouwbaarheid op de moeilijkste offroad paden.

Voor de best mogelijke plaatsing van de spaken – 24 voor en 28 achter – en om de buigweerstand te maximaliseren, zijn de flenzen in de body van de conische naven verzonken. De flenzen zijn ook geometrisch met elkaar verbonden zodat alle spaken even lang zijn, wat resulteert in minder reserveonderdelen.

De naven zijn afgewerkt met Fulcrums verfijnde cup & cone-systeem, waardoor deze extreem soepel draaien.

De Red Zone Carbon zijn met een totaalgewicht van 1.445 gram de perfecte wielen voor gevorderde en veeleisende mountainbikers, die op zoek zijn naar de beste prestaties bergopwaarts, maar tegelijkertijd op zoek zijn naar het ultieme downhill-plezier op ruig terrein. Grijp met de Red Zone Carbon iedere mogelijkheid aan voor die adrenalinekick, zonder je te laten beperken door je wielen. 

 

RED ZONE 3

Het tweede MTB-wiel van Fulcrum is het resultaat van de ervaring die is opgedaan bij de ontwikkeling van de Red Zone Carbon. De Red Zone 3 is ontworpen voor een breder scala aan mountainbikers die op zoek zijn naar een robuust en betrouwbaar product voor offroad-plezier en prestaties.

Specificaties die rechtstreeks van zijn grotere broer zijn afgeleid, zijn onder andere de naven en het aantal spaken van 24 aan de voorkant en 28 aan de achterkant. De CNC gefreesde aluminium velg heeft een profiel van 19 mm en een binnenste velgbreedte van 25 mm.

Het wiel is voorzien van een geavanceerde afwerking, waarbij een dubbel gepolijst-mat oppervlak is combineert met lasergeëtste graphics. Het Fulcrum-logo bevindt zich in het bekende rode vlak, maar kan ook worden vervangen door een reflecterende sticker – zwart op zwart – die bij de wielen wordt geleverd.

 

De Red Zone 3 is een universeel wiel, dat extreem veelzijdig is en geschikt is voor meerdere doeleinden: als trainingswielen, stevige racewielen of voor de perfecte basis voor gravelfietsen (met Boost spacing).

De Fulcrum Red Zone 3 zal in februari beschikbaar zijn met een consumentenadviesprijs van €699,-. De Fulcrum Red Zone Carbon worden in maart verwacht en zal voor €1499,- in de winkels liggen.