MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: de Gouden Schop 2020/2021

  • zondag 11 juli 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 10 juli van de Trail Crew van MTBroute Hellendoorn is de MTB Trail Awards publieksprijs 2020/2021 uitgereikt. Dit gebeurde op het activiteitencentrum de Wilgenweard in Nijverdal. In voorgaande edities werden alle Awards tegelijk uitgereikt tijdens de jaarlijkse MTB Summit. Door de huidige beperkingen worden de Awards dit jaar op een locatie bij elke route uitgereikt.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: de Gouden Schop 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

De Winnaar 2020 / 2021

in de categorie: De Gouden Schop: HELLENDOORN

 

Deze publieksprijs is de meest prestigieuze erkenning die een vereniging (routebouwers en/of onderhoudsgroepen) kan ontvangen. De prijs staat voor de beste MTB Trail op grond van onderhoud en rijervaring.

  • Met 6500+ stemmen en een weging (50/50) t.o.v. van de stemmen en gemiddelde gebruikerswaardering heeft het publiek besloten dat Hellendoorn de winnaar is van de Gouden Schop 2020/21.

Er waren toespraken van Han van den Heuvel (Routenetwerk Twente) en Benno Brand (voorzitter Vrijetijdseconomie van de Regio Twente) en Robert van Rooijen (MTB Trail Awards). De uitreiking van de Gouden Schop aan Henk Poorte, coördinator van de TrailCrew, werd gedaan door Jeannette (MTBroutes.nl) 

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen maakt André opnames. Enkele leden van de TrailCrews zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

 

Zaterdag 10 juli zijn de Awards voor de GoudenSchop en voor de Beste Nieuwe Trail uitgereikt. Volgende week (zaterdag 17 juli) volgen de Awards voor het Beste Bikepark (Mook) en de Aanmoedingings/Belangenbehartiging (Nijmegen). De Awards voor de Meest duurzame MTB Trail en het Beste MTB experience worden op een later tijdstip uitgereikt.