MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste Nieuwe Trail 2020/2021

  • zondag 11 juli 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 10 juli van de Trail Crew van MTBroute Lochem is de MTB Trail Awards in de categorie Beste Nieuwe Trail 2020/2021 uitgereikt. Dit gebeurde bij Boetiek Hotel BonAparte in Lochem. In voorgaande edities werden alle Awards tegelijk uitgereikt tijdens de jaarlijkse MTB Summit. Door de huidige beperkingen worden de Awards dit jaar op een locatie bij elke route uitgereikt.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste Nieuwe Trail 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

Winnaar 2020/2021

In de categorie: Beste nieuwe MTB Trail: LOCHEM 
Deze award behoort tot de beste nieuwe MTB Trail en hoogste nieuwe binnenkomer in de categorie: 'Onlangs aangelegde routes'.

  • De Achterhoekse MTB route Lochem is in 2020 geopend en had meteen een topnotering in de routereviews. Deze hebben ze weten te behouden en is een van de trekpleisters van de regio geworden. En ook daarna is MTB Achterhoek continu – en niet zonder resultaat – blijven inzetten om de Achterhoek te voorzien van vele kilometers uitdagende MTB trails. - Powered by Mantel.com

Er waren toespraken van Robert van Aalderen (voorzitter MTB Achterhoek) en Robert van Rooijen (MTB Trail Awards). De uitreiking van de routepaal met gouden plaquette aan Eduard Camping, coördinator van de TrailCrew, werd gedaan door André (MTB_Challenge). Naast leden van de TrailCrew van Lochem waren ook aanwezig coördinatoren van de overige Achterhoekse MTBroutes en vertegenwoordigers van Achterhoek Toerisme.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen maakt André opnames. Enkele leden van de TrailCrews zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

 

Zaterdag 10 juli zijn de Awards voor de GoudenSchop en voor de Beste Nieuwe Trail uitgereikt. Volgende week (zaterdag 17 juli) volgen de Awards voor het Beste Bikepark (Mook) en de Aanmoedingings/Belangenbehartiging (Nijmegen). De Awards voor de Meest duurzame MTB Trail en het Beste MTB experience worden op een later tijdstip uitgereikt.