MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste MTB Experience 2020/2021

  • zondag 25 juli 2021

Een jaar geleden opende Indoor Mountainbike Almere haar poorten, dit weekend zijn er twee geweldige outdoor uitdagingen aan toegevoegd. Een Velosolutions Pumptrack en een super Airback waar je vanaf een hoogte van 3 meter een zachte landing kunt maken.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste MTB Experience 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

Winnaar 2020/2021

In de categorie: Beste MTB Experience: Indoor MTB ALMERE 

Er zijn van die initiatieven die moeilijk in een hokje zijn te stoppen. Naast de bikeparken zijn er ook een aantal uitzonderlijke indoor varianten van MTB te vinden in het landschap. Grot biken, indoorhallen, pumptracks en test parcours zijn initiatieven die stuk voor stuk niet bepaald eenvoudig zijn om te classificeren én te realiseren. 

  • Indoor MTB Almere heeft een buitengewone prestatie geleverd met het aanleggen van deze indoor MTB trail. Daarbij hebben zij de deuren geopend (en zoveel mogelijk open weten te houden) in een bijzonder lastige periode voor indoor sporten. - Powered by CUBE

De ingebruikneming van de uitbreiding was voor  MTB Trail Awards een mooie gelegenheid om tijdens dit feestelijke weekend de meer dan verdiende trofee voor de Beste MTB Experience 2020/2021 uit te reiken. Na een inleiding door Robert van Rooijen werd de trofee, een routepaal met plaquette, uitgereikt door Jeannette Amsink van MTBroutes.nl aan de familie Ottenhof.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

Familie Ottenhof bewondert de voetbaltafel die door CUBE Bikes is overhandigd.

 

Prijzen

Naast de prijzen van sponsoren BBB Cycling en Mantel boden Carola Noordermeer en Ted Meermans namen CUBE een voetbaltafel aan, waarop rijders tussen de rondjes door op de indoorbaan een spelletje tafelvoetbal kunnen spelen.
CUBE is partner van Indoor Mountainbike Almere.

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen heeft  André (MTB_Challenge) video opnames gemaakt. Enkele leden van de TrailCrew zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

Een kijkje vanaf de 3 meter hoge schans naar de pumptrack en de Airbag.

 

Mitchel test de pumptrack. Door Omroep Flevoland zijn opnames gemaakt van de prijsuitreiking en de opening van Pumptrack en Airbag.

 

Bekijk ook  de bijdrage van Omroep Flevoland TV ► Klik HIER