MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste Bikepark 2020/2021

  • zondag 18 juli 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 17 juli van de Trail Crew Bikepark Mook is de MTB Trail Award Beste Bikepark 2020/2021 uitgereikt. 

 

In voorgaande edities werden alle Awards tegelijk uitgereikt tijdens de jaarlijkse MTB Summit. Door de huidige beperkingen worden de Awards dit jaar op een locatie bij elke route uitgereikt.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Beste Bikepark 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

De Winnaar 2020 / 2021

in de categorie: Beste MTB Bikepark: Bikepark MOOK

 

Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveau verschil? Dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goed staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland.

  • In de luwte van Nijmegen is in 2020 iets heel bijzonders tot stand gekomen; Bikepark Mook. Volgens insiders ook het “Winterberg van Nederland” genoemd. Gekeken naar de omvang van het project, de veelzijdigheid en de faciliteiten luidt het jury oordeel; het zou eigenlijk gek zijn als Mook het niet wordt. - Powered by Schwalbe

In aanwezigheid van Alex Peters, voorzitter MTB Rijk van Nijmegen, werd de prijs uitgereikt aan Harm en Micha (park organisatie) en Desmond en Daniel (Lead park shapers) door Robert van Rooijen.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen maakt André opnames. Enkele leden van de TrailCrews zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

Uitreiking overige Awards

 De Awards voor de Meest duurzame MTB Trail en het Beste MTB experience worden op een later tijdstip uitgereikt.