MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging 2020/2021

  • zondag 18 juli 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 17 juli in het boscafé Zweef inn werd aan de Stichting MTB Rijk van NIjmegen de MTB Trail Award Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging 2020/2021 uitgereikt. 

 

In voorgaande edities werden alle Awards tegelijk uitgereikt tijdens de jaarlijkse MTB Summit. Door de huidige beperkingen worden de Awards dit jaar op een locatie bij elke route uitgereikt.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

De Winnaar 2020 / 2021

in de categorie: Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging: MTB Rijk van Nijmegen

 

De aanmoedigingsprijs is een uitzonderlijke erkenning voor belangenbehartiging van MTB. Bijvoorbeeld dé vereniging die middels een buitengewoon initiatief het imago van MTB op positieve wijze heeft weten te beïnvloeden. Of juist de absolute doorzetter(s) die ondanks de nodige tegenslagen zich toch onvermoeibaar hebben hard gemaakt voor de zaak. Dat verdient waardering.

  • MTB Rijk van Nijmegen heeft zich afgelopen jaar uitzonderlijk hard ingezet(en nog steeds) om de routes rond Nijmegen open te houden. Veel weerstand van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap die handig media en politiek bespelen om de routes weg te krijgen. Alex Peters, voorman van MTB Rijk van Nijmegen, blijft rustig en pareert alle kritiek en spreekt ook eigen achterban + bezoekers van de routes aan op ongepast gedrag. - Powered by  BBB Cycling

De prijs werd uitgereikt aan Alex Peters, voorzitter MTB Rijk van Nijmegen, en zijn gehele team door Robert van Rooijen.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

 

Alex Peters gaf daarna de prijs door aan de secretaris Peter Mak.

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen maakt André opnames. Enkele leden van de TrailCrews zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

Uitreiking overige Awards

 De Awards voor de Meest duurzame MTB Trail en het Beste MTB experience worden op een later tijdstip uitgereikt.