MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Twee nieuwe MTBroutes: Arnhem en Schaarsbergen

  • zondag 29 augustus 2021

Vrijwilligers van het routenetwerk MTB Zuid Veluwe hebben de laatste tijd hard gewerkt aan het ontmantelen van de MTBroute Oosterbeek. Tegelijkertijd werd gewerkt aan het (her)inrichten. De oude route is nu opgesplitst in twee nieuwe MTBroutes: Arnhem en Schaarsbergen.

Twee nieuwe MTBroutes: Arnhem en Schaarsbergen

De vernieuwde routes konden al een poosje gereden worden maar vanaf afgelopen week zijn alle routepalen geplaatst en staan beide routes nu ook in ons overzicht.

 

MTBroute Arnhem

De Arnhem route bestaat grotendeels uit bestaande paden en bevat minder singletrack dan z’n Schaarsbergen broertje en bevat ook wat minder technische elementen en hoogteverschillen. De route is daarom geschikt(er) voor beginners. Ook gravelers die over goede stuurmanskunsten beschikken en niet vies zijn van af en toe een singletrackje komen op deze route aan hun trekken. De route kent op en rond Papendal een aantal kilometers zeer flowy trails. Van de vroegere modderige Papendal trail is dan ook niets meer terug te herkennen.

 

MTBroute Schaarsbergen

De Schaarsbergen route is bijna geheel nieuw. De route kent niet de grote hoogteverschillen van elders op de Zuid Veluwe (Veluwezoom of Renkum route), maar kent wel talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar optellen en de route flink uitdagend maken. De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren weer flink technisch met veel kort keer-en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route. De route kruist regelmatig ruiterroutes. Deze zijn op verzoek van de ruiters extra gemarkeerd.

 

Startpunt

De beide routes kun je starten bij:

 

Mountainbike Museum in Arnhem.

Kemperbergerweg 5a, 6816 RM Arnhem

 

(Klik HIER voor je persoonlijke routebeschrijving)