MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

#TrailRespect

  • maandag 25 december 2023

De afgelopen weken (maanden) heeft het veel geregend. Dat heeft zijn weerslag gehad op de staat van de vele mountainbikeroute in ons land. Het is voor de onderhoudsgroepen bijna niet meer mogelijk om de schade aan de trails te herstellen. Ook lukt het niet meer om het vele water te laten afvoeren. Gaan we nu toch rijden op deze trails dan veroorzaken we zoveel schade dat dit weer vele extra uren aan onderhoud gaat kosten. Jammer en niet nodig. Dus wees verstandig en mijd nog even de natte mountainbikeroutes.

 

Daarom roepen we een ieder dan ook op om #TrailRespect in acht te nemen.

 

#TrailRespect

"Maar ik ben toch geen mietje..."

"Mijn mountainbike is echt niet bang voor modder..."

"En van een beetje modder word je echt niet minder..."
"Wat een bemoeizucht, ik maak zelf wel uit waar en wanneer ik ga fietsen..."

Veel gehoorde opmerkingen die we krijgen naar aanleiding van berichten met een gelijke strekking als bovenstaande. Die eerste drie kloppen. Maar bij de laatste willen we toch graag een nuance aanbrengen.

 

In Nederland zijn er wekelijks honderden vrijwilligers bezig met het onderhoud aan de verschillende mountainbikeroutes. Denk dus eerst even na of het super slim en handig is om nu over een (modder)trail te gaan rijden.

En... mocht je echt niet weten wat je met de tijd die je daardoor overhoudt moet doen... sluit je dan aan bij een lokale onderhoudsgroep om te helpen met het herstel van de paden.