MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

#TrailRespect

  • maandag 10 januari 2022

De afgelopen week heeft het veel geregend. Dat heeft zijn weerslag gehad op de staat van de vele mountainbike trails in ons land. Veel onderhoudsgroepen gaan deze week weer hard aan het werk om de schade van het vele rijden over de modderige trails te herstellen.

 

Daarom roepen we een ieder dan ook op om #TrailRespect in acht te nemen.

 

#TrailRespect

"Maar ik ben toch geen mietje..."

"Mijn mountainbike is echt niet bang voor modder..."

"En van een beetje modder word je echt niet minder..."
"Wat een bemoeizucht, ik maak zelf wel uit waar en wanneer ik ga fietsen..."

Veel gehoorde opmerkingen die we krijgen naar aanleiding van berichten met een gelijke strekking als bovenstaande. Die eerste drie kloppen. Maar bij de laatste willen we toch graag een nuance aanbrengen.

 

In Nederland zijn er wekelijks honderden vrijwilligers bezig met het onderhoud aan de verschillende mountainbikeroutes. De combinatie van veel regen in de afgelopen week en de kerstvakantie, waardoor veel mountainbikers een extra ritje hebben gemaakt, hebben hun weerslag gehad op de staat van de trails. Denk dus eerst even na of het super slim en handig is om nu over een (modder)trail te gaan rijden.

En... mocht je echt niet weten wat je met de tijd die je daardoor overhoudt moet doen... sluit je dan aan bij een lokale onderhoudsgroep om te helpen met het herstel van de paden.