MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Toekomstige Mountainbike route Bentwoud “gevlagd”

  • vrijdag 25 november 2022

Afgelopen vrijdag 18 november is er door routebouwer Velosolutions samen met de bestuursleden van de Stichting MTB Bentwoud-Hildamroute en onder toeziend oog van de boswachter voor het Bentwoud gevlagd voor de toekomstige MTB route aldaar.

Toekomstige Mountainbike route Bentwoud “gevlagd”

Het doel van vlaggen is de route die tot nu toe alleen nog op papier bestond uit te zetten in het terrein. Zo kan de routebouwer zien of de in concept getekende route mogelijk is in het terrein en of er zogenaamde “flow” in te brengen is. Minstens zo belangrijk is het dat er goed zicht is op de omgeving zelf. Een MTB route is leuk, maar met een route wil je de aanwezige natuur natuurlijk geen geweld aan doen. In die zin maakt het niet zo veel uit of je nu een MTB route creëert of een wandelpad aanlegt. Tijdens het uitzetten van de route werd er een vossenhol ontdekt, daar zal de route ruim omheen gaan. Aan de andere kant werden de MTB’ers door de boswachter ook gewezen op begroeiing die onder de invasieve exoten geschaard worden. Aangezien dat ongewenste begroeiing is zal het mountainbike pad juist zo worden gelegd dat deze begroeiing geen kans meer krijgt.

 

Wie overigens had verwacht een spoor met vlaggetjes te zien kwam bedrogen uit. Met behulp van een GPS werden de vlaggen als digitale stippen op een kaart gezet.

 

De stichting MTB Bentwoud-Hildamroute kon deze activiteit uitvoeren dankzij de voucherregeling “beweegvriendelijke leefomgeving“ van de Provincie Zuid-Holland.

 

De route is gepland nabij parkeerplaats “Bentwoud West”. Daar ligt nu een gebied wat niet doorkruist wordt door wandel- fiets- of ruiterpaden. Al met al hoopt de stichting volgend jaar de eerste schep in de grond te steken om de route aan te leggen.  

 

Bron: MTB Bentwoud