MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Tijdelijke omleiding MTBroute Groesbeek

  • dinsdag 6 oktober 2020

In het Kraaijendal bos (MTBroute Groesbeek), waarin onder andere het Traumapad ligt, vindt de houtoogst plaats vanaf 12 oktober tot begin jan 2021. Er komt een omleiding over lange paden met duidelijke bebording. Zodra een gedeelte is afgewerkt en de uitrijpaden over de MTB route zijn hersteld wordt dat deel weer vrij gegeven.

 

De omleiding zal worden aangegeven met paarse pijlen. Op het overzichtskaartje zijn de omleidingen, in het (donker) rood, aangegeven.

Tijdelijke omleiding MTBroute Groesbeek

De MTB onderhoudsgroep maakt van de gelegenheid gebruik onderhoud aan de route te doen en rekent op medewerking van de MTB-ers de omleidingen te volgen.


Waarom Houtoogst
Staatsbosbeheer is het hele jaar door aan het werk in het bos. Het meest zichtbaar zijn kapwerkzaamheden, maar dit werk moet ook worden voorbereid met inventarisaties van planten en dieren en het selecteren van de bomen die gekapt gaan worden (blessen).

 

Dunning
Bij een dunning halen we en regelmatig een aantal bomen in het bos weg, die van tevoren zijn geselecteerd (geblest). Zo krijgen de bomen die blijven staan meer ruimte om groter en ouder te worden.

 

Verjonging
Bij verjonging maken we kleine open plekken in het bos van maximaal 0,5 of 1 hectare, zodat er plaats komt voor een nieuwe generaties bomen. Bos blijft bos.

 

Houtproductie
Van oudsher draagt Staatsbosbeheer bij aan houtproductie in Nederland. We vinden het belangrijk dat dat duurzaam gebeurt. Duurzaam bosbeheer betekent onder andere: nooit méér hout uit het bos oogsten dan er bij groeit. We beheren het bos volgens de regels van FSC, het strengste onafhankelijke keurmerk ter wereld voor duurzaam bosbeheer.

 

Het bovenstaande is een samenvatting, wil je meer lezen? Klik dan HIER