MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

The Next Frontier

  • maandag 20 mei 2024

Voor Hans Rey was de komst van e-MTB een openbaring. Volg hem op een reis door de Noorse trailcommunity, waar hij geweldige inzichten en vriendschappen opdoet en AUTO SHIFT voor wat plezier zorgt.  

The Next Frontier

Het plezier van MTB-innovatie
De meeste mensen zijn het erover eens dat de uitvinding van full suspension en de dropper-zadelpen tot de belangrijkste innovaties in het mountainbiken behoren. Maar onlangs is er een nieuw fenomeen ontstaan: speciaal aangelegde trails, bikeparks en e-bikes.

 

Hans Rey, een prominent figuur in de mountainbikecommunity, is een groot voorstander van speciaal aangelegde trails en e-MTB. Hij gelooft dat elektrisch rijden voor een nieuw niveau van plezier zorgt en de sport voor een breder publiek toegankelijk maakt. Innovaties zoals speciaal aangelegde trails en e-MTB hebben mountainbiken inclusief gemaakt voor gezinnen, jong en oud, mensen met fysieke uitdagingen en mensen die al van deze sport houden.

 

Voordat er speciale trails werden aangelegd, waren mensen al dankbaar dat ze op wandelpaden of brandwegen mochten fietsen. Maar het delen van de paden heeft ook zijn grenzen.

Hans merkt op: “Tegenwoordig zijn er trails voor fietsers van alle niveaus; op beginnersniveau zodat die hun draai kunnen vinden en de basis kunnen leren, en meer technische trails voor degenen die echt willen shredden. Toch moeten ze goed en duurzaam worden gebouwd, zodat ze niet wegzakken door gebruik en misbruik, en veilig en voorspelbaar zijn om vervelende verrassingen te voorkomen. Zo kunnen fietsers ontspannen, in hun flow komen en genieten.”
MEER LEZEN? KLIK HIER!