MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Strijd in Noord-Sleen om Drentse titels

  • zondag 30 augustus 2020

Mountainbikevereniging Bushbikers Sleen houdt zondag 6 september het Open Drents Kampioenschap Jeugd en het Districtskampioenschap voor licentiehouders rondom recreatieplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen.

Strijd in Noord-Sleen om Drentse titels

Voor de jeugd klinkt het startsein om 10.20 uur en het districtskampioenschap voor Heren, Dames en Nieuwelingen gaat om 13.30 uur van start. De niet-licentiehouders kunnen hun krachten meten in een speciale Funklasse.


Deelnemers rijden meerdere ronden over een parcours van circa 2.700 meter (volwassenen) en 1.500 meter (jeugd). Het jeugdparcours is geschikt voor alle leeftijden.

 

 

Portie lef en durf nodig
,,Met alleen uithouding en stuurmanskunst komt men er niet. Op dit parcours is ook vooral een portie lef en durf nodig”, zegt mede-organisator Lianne Vredeveld van de Bushbikers. Deze ingrediënten geven volgens haar extra cachet aan de wedstrijden.


,,De zandstroken rondom De Kibbelkoele en de brede bospaden bieden volop mogelijkheid om elkaar in te halen. Op de technische single tracks van de MTB Route Sleen, met korte klimmetjes, is een goede stuurmanskunst een absolute vereiste.”


Er is rondom de Kibbelkoele ruim voldoende parkeergelegenheid, deelnemers en bezoekers kunnen de borden naar de parkeerplaats volgen. De mountainbikevereniging uit Sleen kan bij de organisatie van het evenement rekenen op de medewerking van KNWU Noord en Staatsbosbeheer Sleenerzand.

 

Voor meer info zie www.bushbikers.nl


Bron: DVNN