MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

START2BIKE: Stap met een zeker gevoel op je mountainbike

  • zondag 14 juni 2020

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe vanaf 12 september mee met Start2Bike. Na 4 praktische trainingen heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en ga je met een veilig gevoel de weg op.

START2BIKE: Stap met een zeker gevoel op je mountainbike

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets onder het stof in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan het laagdrempelige trainingsprogramma van Start2Bike, een initiatief van wielersportbond NTFU. Ook als je al enkele jaren op de fiets zit, maar nog geen training hebt gevolgd, is Start2Bike interessant. Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je in 4 trainingen aan je techniek. Denk aan: schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. Start2Bike start in het weekend van 12 en 13 september.

 

Schrijf je in en win een privéclinic van Anna van der Breggen

Ook enthousiast geworden? Vind op www.start2bike.nl en startlocatie bij jou in de buurt en schrijf je snel in. Doe je dit vóór 22 juni? Dan maak je kans op een privé-clinic van regerend Olympisch en oud-wereldkampioene Anna van der Breggen. Houd zaterdag 27 juni vrij in je agenda en misschien win jij een training van deze topper.

 

 

Start2Bike en corona

Tijdens de Start2Bike-trainingen fiets je in kleine groepen, gebruik je je eigen materiaal én houden we minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Deze voorzorgsmaatregelen kunnen nog wijzigen.

 

Over Start2Bike

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen of zondagen op locaties in heel Nederland. Ruim 75 startlocaties in Nederland bieden de Start2Bike-trainingen aan voor racefiets en/of mountainbike. Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.